België - Japan: “It’s not good for the rikkidietikki”

Essen - De Japanners zullen het geweten hebben. Met een adembenemende tweede helft, stuurden ze de Japanners het veld af. België gaat door naar de kwartfinales tegen Brazilië.

Voor sommigen was het echt nagelbijten. In spanning stonden ze te kijken naar het grote scherm in het voetbaldorp naast het gemeentehuis. Wanneer komt die eerste goal nu? Teleurstelling na de eerste helft want onze Rode Duivels scoorden nog geen enkel doelpunt.
In de tweede speelhelft schoot de bal van de Japanners een eerste keer het Belgische doel binnen. Dit was niet volgens het gepland scenario. Teleurstelling op het plein, maar er zijn nog voldoende kansen. Maar dan volgt er een tweede doelpunt van de tegenstanders. De moed zakt de supporters in het Van Strien Belgium Village even in de schoenen. Maar België vecht terug.

Pas na een zenuwslopende strijd en een gelijke stand volgt er nog een erg late goal van Nacer Chadli. 3-2 voor België. De kwalificatie werd uitbundig gevierd in Essen. Toeters en bellen en hier en daar ook vreugdetranen. “It’s not good for the rikkidietikki”, postte Jan Oerlemans op zijn facebookpagina en velen waren het met hem eens.  België gaat door en speelt de kwartfinale tegen Brazilië. Alle hens aan dek op vrijdag 6 juli om 20u.

Herbeleef in de filmpje de wedstrijd en de beleving ervan door de fans in Essen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio