Veel hagelschade op ‘Den Hoek’

Essen - Gisteren onweerde het fel. Dikke hagelbollen vielen uit de lucht met alle gevolgen van dien. Op Essen-Hoek is de schade bij sommige bewoners bijzonder groot.

IJsbollen

Gaten in veranda’s, deuken in auto’s en serres die in scherven vielen. In een mum van tijd vielen de ijsbollen als bakstenen naar beneden.

Schade aan huis en tuin

“Het kletterde bijzonder hard op onze veranda. Zo hard dat je het vallen van het glas van de serre niet eens hoorde.” Aan het woord is Jan Van Gool uit de Spilbeekweg op Essen-Hoek.
“Wanneer het ergste voorbij was zijn we in de tuin gaan kijken. We hebben daar een grote tuinspot staan die op onze serre is gericht. Toen pas zagen we hoeveel schade de hagel had aangericht. Als je  weet dat het glas van de serre toch een halve cm dik is dan kan je je wel voorstellen hoeveel natuurkracht hieraan te pas komt.”

Auto's beschadigd en kapotte rolluiken

In de directe omgeving werden ook verschillende auto’s beschadigd door het natuurgeweld.

“Zelfs de rolluiken van mijn schoonmoeder zijn vernield. Het zijn gaten van een vinger dik. De verzekeringen zullen morgen hun werk hebben om alle schade vast te leggen," aldus Jan Van Gool.

De Moerkant

Ook in tuincentrum Moerkant  zijn er minstens 150 ramen van serres stuk.


© Foto's Jan Van Gool
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio