Burgemeester Gaston Van Tichelt wordt orgaandonor

Foto: Foto Margo Tilborghs

Essen - Op vrijdag 14 oktober registreerde burgemeester Gaston Van Tichelt zich als orgaandonor, naar aanleiding van Werelddonordag diezelfde dag. Dat gebeurde op het gemeentehuis bij de dienst Burgerzaken.

Elk jaar sterven nog te veel mensen een vermijdbare dood. Wachten op een geschikt orgaan is voor hen een gevecht tegen de tijd. Ook onze burgemeester Gaston Van Tichtelt vindt het daarom belangrijk om zichzelf als orgaandonor te laten registreren. "Orgaandonor zijn vind ik heel belangrijk. Als burgemeester heb je een voorbeeldfunctie, ook op dit vlak," vertelt hij ons. "Uiteraard is deze kwestie heel persoonsgebonden, en heb ik respect voor ieders mening, maar zelf kies ik er 200% voor."


Toch geeft Gaston Van Tichtelt toe dat hij uit zichzelf nooit de stap zou hebben gezet. "Antwerps Gouverneur Cathy Berx deed een oproep op een vergadering aan alle burgemeesters om zich te registreren als orgaandonor. Ik heb er graag gevolg aan gegeven. Daarvoor had ik er nog niet echt bij stilgestaan, maar als orgaandonor kan je de levenskwaliteit van patiënten sterk verbeteren en hun leven draaglijk(er) maken."


Gaston Van Tichelt ziet ook geen praktische bezwaren tegen een registratie. "Mijn familie reageerde bijzonder positief. Iedereen kan zich trouwens bij de dienst Burgerzaken kosteloos laten registreren als donor. Dergelijke registratie duurt niet lang."

Meer info nodig? Raadpleeg hier de brochure van het gemeentebestuur over orgaandonatie.


 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio