In de achterkeuken
Johnny Goossens: “De kinderen van Marc kwamen regelmatig mee naar de repetities en zaten dan braaf in de keuken te tekenen en te kleuren. De groep repeteerde in een zaaltje achter de keuken. Ik heb nooit geweten dat de muziek die wij speelden de toen 8-jarige Sam zo beïnvloed heeft.”

Marc Wauters: "Onze sterkte was dat we alledrie onze eigen gekozen nummers naar de repetitie meebrachten. Johnny had de stem voor de Johnny Cash nummers, Roger volgde de vrije radio's en koos daarvan de beste nummers, en ik vulde aan met een repertoire voor de jeugd, zeg maar de modernere nummers."

Zingen is een verhaal vertellen
Sam Wauters: “Wij gingen als kind inderdaad soms mee naar de repetities en dat maakte altijd indruk op mij. De manier waarop Johnny zong fascineerde mij. Die vertelling, de klank van zijn stem, die zegging …dat is wat ik zelf zo belangrijk vind in zingen.
Zingen is voor mij niet alle tonen afgaan. Nee, dat is een verhaal vertellen. En als Johnny zong dan ging mijn haar overeind staan.
Alles wat hij deed klopte gewoon. Daarom heb ik dit lied aan hem opgedragen.”

Vereerd
Johnny Goossens: “Natuurlijk vind ik het fantastisch dat Sam, zoveel jaren later, over mij een lied heeft gemaakt. Ik kreeg het toch even moeilijk toen ik het lied hoorde. Dit had ik niet verwacht maar ik voel me natuurlijk wel heel vereerd.”

 

 

 

 


 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio