Kalmthout krijgt  na het Suske en Wiske beeld aan het station, het Willy Vandersteenplein en de buste, het Provinciaal Suske en Wiske kindermuseum, de stripmuur van zowel Suske en Wiske als van Junior Suske en Wiske, andermaal een locatie bij rond Vandersteens meest geliefde striphelden.

Striproute
De plaatsing en inhuldiging van het Suske en Wiske sculptuur betekent ook meteen de start van de voorbereiding van het feestjaar in 2013 (herdenking en viering van 100 jaar Willy Vandersteen).
  

Leef- en leertuin
Omdat het Educatief Centrum De Vroente in 2013 een belevingsplaats zal worden rond Suske en Wiske heeft het centrum samen met Stripdag Kalmthout dit initiatief genomen.

Jan Francken, bezieler van alles wat in de heidegemeente rond Suske en Wiske gebeurt: ‘Geheel in de lijn en de filosofie van de educatieve werking van De Vroente zal de voortuin omgetoverd worden tot een echte leef- en leertuin met o.a. een blote voeten pad en een wilgentunnel. We willen jong en oud fysiek in contact brengen met de natuur. Suske, Wiske en hun vrienden zullen de weg wijzen en uitleg geven bij de verschillende opstellingen.'


Lukas Jacobs, burgemeester: ‘Het is goed dat zo’n beeld een plaats krijgt op de parking aan de Kalmthoutse Heide. We zijn tevreden met het initiatief en we zijn fier dat er weer iets van Kalmthout naar buiten wordt gebracht.'

Het houtsnijwerk is 1,70m hoog zijn en zowel Suske en Wiske als Schanulleke kan je in een onverwachte pose zien.
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio