SAVE-bord en bloemenhulde voor Kimberly Vergouwen

Foto: Kimberly Vergouwen

Essen - Op zondag 20 mei om 15u00 wordt er een SAVE-bord geplaatst voor Kimberly Vergouwen. De toen 17-jarige tiener overleed in 2010 ten gevolge van een verkeersongeval op de Moerkantsebaan.

Kimberly Vergouwen

Op 9 juli 2010 vertrekt Kimberly samen met een vriendin om uitnodigingen te gaan posten voor haar 18de verjaardag. Die zou ze vieren op 8 augustus. Kimberly stapt op haar scooter en zegt nog: 'Ik ben niet lang weg'. Dat waren meteen haar laatste woorden want even later worden Kimberly en haar vriendin het slachtoffer van een verkeersongeval. Op de Moerkantsebaan worden ze aangereden door een auto. Haar vriendin overleeft het ongeval maar Kimberly ligt negen dagen in coma. Uiteindelijk sterft ze op 18 juli 2010.

 

Inhuldiging SAVE-bord

Wilma en Marc, ouders van Kimberly: 'We zijn blij en zien er ook naar uit dat er straks een SAVE-bord voor onze dochter komt. Ze verdient dat, net zoals al die andere mensen die door een verkeersongeval om het leven zijn gekomen. Iedereen die op een bepaalde manier met Kimberly verbonden is wordt hierop uitgenodigd. Er zal een bloemenhulde zijn voor onze dochter en haar liefste vrienden zullen teksten en brieven voor haar voorlezen. Daarna zal haar gedenkbord onthuld worden.'

 

Samen Veilig in Verkeer

Het SAVE-bord wordt geplaatst door de vereniging OVK (ouders van verongelukte kinderen). Save staat voor samen voor veilig verkeer. Op het bord wordt de naam en de leeftijd van het verongelukte kind vermeld. Er zal politie aanwezig zijn om de doorgang op de Moerkantsebaan goed en veilig te laten verlopen. Iedereen is welkom.


Veilig parkeren

Om de doorgang en de veiligheid op de Moerkantsebaan zo min mogelijk te ontregelen wordt aan de aanwezigen gevraagd om hun auto op de parking van de sporthal te plaatsen. Van daaruit kan dan te voet naar het SAVE-bord worden gewandeld.

 

Wat? Onthulling SAVE-bord en bloemenhulde voor Kimberly Vergouwen

Wanneer? Zondag 20 mei 2012 - 15u00

Waar? Moerkantsebaan (ter hoogte van huisnummer 88 - 90)

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio