Drugscontrole brengt enkele grammen softdrugs aan het licht

Drugscontrole brengt enkele grammen softdrugs aan het licht

Foto: Michel Van Mullem

Hoeilaart - Politie en parket voerden een drugscontrole uit in het gemeentepark en op het speelterrein Mariën in Hoeilaart.' Vijf mensen hadden softdrugs op zak, maar niemand had meer dan drie gram bij. Tijdens de controle werd er geen harddrugs gevonden', luidde het achteraf. Bij de actie werden vijftien agenten en een drugshond ingezet.

De gemeentelijke overheid wil duidelijk komaf maken met dealers en daarnaast vermijden dat druggebruikers recreatieplekjes inpalmen als hun eigen privéterreinen.'Deze grootscheepse razzia werd al gepland tijdens de Zonale Veiligheidsraad van december 2014", zegt burgemeester Vandenput (Open Vld), die om de gecoördineerde actie had gevraagd. 'Het vermoeden dat er drugs wordt gebruikt en verhandeld op bepaalde recreatieplekken in het centrum is niet nieuw en wordt al geruime tijd nauwgezet opgevolgd. De controle was uiteraard niet aangekondigd en werd op beide plaatsen gelijktijdig uitgevoerd om zo efficiënt mogelijk te werken'.

Naast deze actie zijn er samen met de inwoners al een aantal  initiatieven genomen om te sensibiliseren'. 'Ten eerste, de oprichting van een Buurt Informatie Netwerk. Zo worden buurtbewoners beter geïnformeerd en dit helpt ongewenst gedrag te detecteren en lokaliseren', laat Schepen van Jeugd Joris Pijpen (Open Vld)  weten. 'De gemeente heeft daarnaast ook een ‘hangman’ en een ‘hangvrouw’ die regelmatig contact hebben met onze hangjongeren en een vertrouwensband opbouwen. We moeten er als bestuur over waken dat niet elke jongere, die buiten rondhangt, aanzien wordt als crimineel. Ook bij de lokale politie wordt dit opgevolgd. Verder wordt iedereen aangespoord om overlast en verdacht gedrag te melden bij de politie zodat de recherche over alle informatie kan beschikken om verdere acties te organiseren indien nodig en opportuun'.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio