Familie Michiels van Côte d’Or bezoekt villa Michiels

FOTO. Record aantal bezoekers voor Open Monumentendag Maleizen

Overijse - Gedurende drie dagen bracht de afgelopen editie van Open Monumentendag in Overijse 900 bezoekers op de been. In Maleizen werden de Villa Michiels en het Oude Klooster opengesteld. Bijzonder werd de ontvangst van de familie Michiels, oprichters van het befaamde chocolademerk Côte d’Or. door het schepencollege.

De geschiedenis van de villa Michiels gaat terug tot 1926, toen de familie Michiels de woning aankocht. Vele Maleizenaars gingen dan ook werken voor de fabriek in de Barastraat in Brussel. De familie stond gekend om hun vrijgevigheid, zo financierden ze de bouw van de huidige parochieschool en waren ze nauw verbonden met het verenigingsleven in Maleizen. De familie Michiels werd ontvangen door het schepencollege en Druivenambassadeur Mikel I. Er werd eerst hulde gebracht aan de familie aan de grafkapel op het kerkhof, waar Mikel samen met Françoise Michiels bloemen neerlegde.

Zondagnamiddag werd het publiek ontvangen in het Oude Klooster van Maleizen. Het klooster werd gesticht door Zusters van het Heilig Hart van Maria. Momenteel worden de gebouwen beheerd door Christus Sacerdos vzw, die de gebouwen beheert en verhuurt aan de Sint-Ignatiusschool. De prachtige gerestaureerde kapel, tuin en kloostergebouwen werden bezocht onder begeleiding van een gids. In de feestzaal een tentoonstelling en een concert van de fluitisten 4beauforte, dat gepresenteerd werd door Mikel I.

Op maandag brachten de tweede en derde graad van de Parochieschool Maleizen, GBO en de eerste graad van het SMO een bezoek aan beide monumenten.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio