FOTO. Schepen Joris Pijpen (Open Vld): "Er is een groot draagvlak voor het ontwerp en inplanting van de nieuwe speelruimte"

Foto: Michel Van Mullem

Hoeilaart - De gemeente beschikt over het meeste groen alsook over een heleboel plekken en plekjes waar je eens lekker uit de bol kunt gaan. Het speelpleintje aan de Eggericksstraat is zopas ferm uitgebreid en reikt tot aan de kapel nabij de Kasteelhoeve. We vroegen aan de Schepen van Jeugd, Joris Pijpen (Open Vld), hoe de werken worden onthaald.

- Hebben jullie nagedacht over nabijheid van de vijver bij de inplanting?
Joris Pijpen: "Er is gekozen om de nieuwe speelruimte dieper in het park te leggen en om de kinderen zoveel mogelijk weg te houden van de drukke Willem Eggericksstraat voor en na de schooltijd. Die uitbreiding is er gekomen na een bevraging van de inwoners van het centrum. Er is over het ontwerp en inplanting advies gevraagd aan Agentschap Natuur en Bos en de Jeugdraad. De Provincie Vlaams Brabant heeft de plannen gezien en beloond met 10.000 euro subsidie. Er heeft ook een enquete plaatsgevonden in de scholen wat betreft de keuze van speeltuigen. Er is dus een groot draagvlak voor het ontwerp en inplanting. De nabijheid van de vijver is hierin mee in rekening genomen".

Zitbanken

- De dorpskom zal nu bijna helemaal ingenomen worden door recreatie (voetbalveldje, skatepark, park, tuin Sohie,..), is er straks geen gebrek aan een rustig plekje waar je je krant kan lezen in de zon...
"Er is toch een heel grote rustruimte in het centrum … Het Park! Het nieuwe gemeenteplein zal daarvoor ook goed geschikt zijn en verder denk ik aan de zitbanken aan de kant van de ijse".

- Ook het park wordt drukker met beeldhouwwerk, fit-o-meter,....
"Er is nog geen beslissing over een bijkomend beeldhouwwerk, dat dossier loopt nog. De fit-o-meter staat er al 4 jaar en verder is het Park voldoende groot om er rustig te vertoeven".
 
- Waar komen die aangekondigde kunstwerken omtrent de druiventeelt dan nog?
" Het eerste beeldhouwwerk zal op het pleintje voor de serre van het Felix Sohie worden gezet. De toekomstige plaatsen zullen in overleg met kunstenaars en deskundigen bepaald worden".

 

- Krijgt parkje achter Nero ook wat ongerepte rust? Nu kan je er nog een kindervoorstelling in het amfitheater plannen. Blijft die mogelijkheden of gaat je publiek liever wat anders doen als het ander aanbod in de buurt krijgt?
"De kindervoorstellingen zullen zeker nog kunnen plaatsvinden.  Het voorstel op de prijsvraag voor het project, uitgeschreven door gemeentebestuur en de vzw Hoeilaart 2000, diende immers aan te sluiten bij de culturele en maatschappelijke ontwikkelling van de Hoeilaarste samenleving. De inrichting zorgt ervoor dat zowel kinderen, jongeren en ouderen aan hun trekken komen op recreatief, sportief en cultureel vlak".

- Wat staat er nog zoal op stapel?
"Volgend jaar komen er speeltuigen in de wijk Het Leen en hopelijk kan de ontwikkeling van de kampplaats Halan Kouter dan ook starten. De volgende grote stap voor de Hoeilaartse jeugd is de uitbouw van de sport/jeugdsite (masterplan). De toekomst is aan de jeugd en zij verdienen dus alle ruimte om zich te ontwikkelen en goed in hun vel te voelen in onze gemeente"

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio