Hoeilaart bevraagt bevolking en horeca-uitbaters over horecagebeuren

Gemeente wil investeren in positief horecabeleid

Gemeente wil investeren in positief horecabeleid

Foto: Michel Van Mullem

Hoeilaart - In het gemeentelijk infomagazine "Hier Hoeilaart" dat op 29 februari en 1 maart in alle bussen van de gemeente werd bedeeld, vonden de Hoeilanders een vragenlijst omtrent de plaatselijke horeca. "De gemeente wil zijn horeca uitbouwen tot een centrale ontmoetingsgelegenheid en wil investeren in een positief horecabeleid door horecaversterkende randvoorwaarden te creëren", luidt het.

Een duidelijke opdracht waarvan de gemeente volop werk maakt en  hiervoor te rade gaat bij zijn inwoners en bij de horeca-uitbaters van Hoeilaart zelf, via een schriftelijke en online enquête.

"Tot 27 maart krijgen de inwoners de gelegenheid om die ingevuld aan het onthaal van het gemeentehuis af te geven of in de brievenbus van het gemeentehuis te deponeren. Zij kunnen de enquête vanaf 29 februari ook via www.hoeilaart.be/nieuws/horeca-enquete beantwoorden, eveneens in alle anonimiteit, en dit tegen uiterlijk dezelfde datum", aldus de gemeente.

Ook bij de horeca-uitbaters van Hoeilaart wordt gepeild naar hun mening en ideeën over het horecagebeuren in de gemeente. Eerstdaags zullen zij per post een vragenlijst ontvangen. Tot 27 maart kunnen ook zij deze vragenlijst schriftelijk of online invullen.

"Alle antwoorden, suggesties en ideeën worden geïnventariseerd en afgetoetst op hun bruikbaarheid voor het ontwikkelen van een toekomstplan voor de horeca van Hoeilaart. Later dit jaar wordt dit plan uitgerold", klinkt het tot slot.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio