Toneelgroep TROS temt De Feeks op muziek van Queen

Overijse - Vrijdag 11 maart gaat in het Cultuurcentrum Den Blank Overijse de musical 'De Feeks' van Toneelgroep TROS in première. Het stuk is gebaseerd op de film '10 Things I Hate About You' met Heath Ledger en Julia Stiles. Het script van deze film was op zijn beurt gebaseerd op het toneelstuk van William Shakespeare: 'The Taming of the Shrew' (Het temmen van de feeks). Na de première zijn er nog voorstellingen gepland op 12, 13, 18 en 19 maart.

"De musical gaat over twee zussen, Bianca en Kate. Bianca is de jongste en lieftallig. Kate is niet op haar mondje gevallen en wordt door haar omgeving als een feeks beschouwd. Hun vader bepaalt dat Bianca niet mag daten voordat Kate een man heeft, waarop twee vrienden van Bianca het plan opvatten Kate aan een man te helpen", luidt het.

De regie is in handen van Pieter Klinck, bekend van verschillende musicals als acteur en regisseur. Voor de muziek heeft hij geput uit het rijke rock repertoire van de Britse band Queen.

Bart Van Oost van Dansschool DanzAteljee neemt de choreografie voor zijn rekening. Hij is onder meer choreograaf van Ian Thomas, Christoff, De Romeo's, Kathleen Aerts en Popkidz. Voor TROS verzorgde hij in 2014 reeds de choreografie van 'ShowTime, de revue'.

Weer trouw op post is zangcoach Elke Buyle. Zij stoomde reeds de TROS-cast klaar voor de vorige succesvolle musicals 'Fame' (2010), 'I Love Musical I' (2011), 'I Love Musical II' (2012), 'Ik wil je, de musical' (2013) en 'ShowTime, de revue' (2014).

Audities

"Vorig jaar in december organiseerde TROS  samen met de regisseur audities voor zangers, dansers en acteurs. Iedereen vanaf 12 jaar kwam in aanmerking. Het eindresultaat is een bijna 40-kopige cast vol jong aanstormend talent met o.a. degoutant hoogbegaafde kinderen, skaters, basketters en Britneys...", klinkt het.

Maandenlang hebben tientallen mensen achter de schermen zich bezig gehouden met de acteurs, de muziek, de choreografie, het decor, de publiciteit en catering. "Ik geloof rotsvast in het feit dat we ook deze keer met een heleboel amateurs, begeleid door professionelen, een resultaat op de planken zullen brengen,waaraan het publiek plezier zal beleven", laat voorzitster Hilde Tastenhoye weten.

"De Feeks" door Toneelgroep TROS

Vrijdag 11 en 18 maart 2016 om 20u00 : VVK 15 EUR - Kassa 18 EUR

Zaterdag 12 en 19 maart 2016 om 20u00 : VVK 15 EUR - Kassa 18 EUR

Zondag 13 maart 2016 om 15u00 : VVK 13 EUR - Kassa 15 EUR

De voorstellingen vinden plaats in de schouwburg van Cultuurcentrum Den Blank, Begijnhof 11 te Overijse.

KAARTEN

Via Cultuurcentrum Den Blank, Online via www.denblank.be, telefonisch op 02 687 59 59, aan de balie van Den Blank (Begijnhof 11, 3090 Overijse). Via Toneelgroep TROS zelf: Online via www.toneelgroep-tros.be , Jeanine Streulens (02 657 13 48), Stijn Vandendael (0477 95 14 63) of stijn@toneelgroep-tros.be, of bij de spelers zelf

Wie ondertussen af en toe zin heeft in een voorsmaakje of teaser moet zeker onze pagina op Facebook in de gaten houden: www.facebook.com/ToneelgroepTrosOverijse

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio