Zwaan uit Hoeilaartse vijver kiest hazenpad

Rond 11 juli jl. maakten we een foto van dit exemplaar op de parkvijver. Een tweede exemplaar viel inderdaad nergens te bespeuren; Foto: Michel Van Mullem

Hoeilaart - Aandachtige Hoeilanders met woonst vlakbij de parkvijver maakten er ons op attent dat ze sinds kort maar één zwaan op het water zien. Ze vroegen zich af waar die andere verzeild raakte.

"Er is geen zwaan verdwenen", liet Joris Pijpen (Open Vld), schepen van Dierenwelzijn ons weten. "1 van de twee zwanen is inderdaad, al een tijd geleden, gaan lopen. Hij/zij heeft even op de vijver van Jeaninne gezeten en daarna op de vijver van het prive eigendom aan de Victor Marchandstraat. De milieudienst is hier van op de hoogte en even hebben we gedacht om de zwaan daar weg te halen en terug te zetten op de gemeentelijke vijver. Uiteindelijk heeft dat weinig zin, want een zwaan die het hazenpad kiest zal dat in de toekomst wellicht nog doen. In het verleden is dat nog gebeurd. 

Het gaat om een gezonde zwaan en die zijn moeilijk te vangen. Opmerkelijk is ook de afstand die het dier heeft afgelegd want de zwanen zijn gekortwiekt. Die heeft dat hele traject dus 'te voet' afgelegd!

We hebben er voor gekozen om de zwaan zelf te laten kiezen waar hij/zij het liefste vertoeft. Maar de vogel is dus nog steeds in Hoeilaart en kerngezond!"  

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio