GAL en Thoover ontvangen Cultuurprijzen 2016

GAL en Thoover ontvangen Cultuurprijzen 2016

Foto: IF

Overijse - In CC Den Blank werden de prijzen voor artistiek-culturele verdienste bekend gemaakt en uitgereikt op een feestelijke avond. In de categorie 'personen' won cartoonist Gerard Alsteens, bij de 'verenigingen' viel de eer te beurt aan Thoover vzw. Meteen kregen ook een aantal nominaties de nodige aandacht.

Zo mocht Druivenambassadeur Sarah Van Pelt Volksdansgroep De Koerp in de bloemetjes zetten 'voor het levend houden van de volksdanstraditie in Overijse', Kiwanis Overijse, 'voor de organisatie van Overijse Zingt tijdens de Druivenfeesten 2016' en Thoover v.z.w., 'voor de organisatie van de maandelijkse aperitiefconcerten in Cultuurcentrum Den Blank, waarmee ze de klassieke muziekbeleving voor telkens 100 toeschouwers stimuleren. Thoover geeft hiermee podiumkansen aan muzikale talenten'. Winnaar werd  Thoover v.z.w.. Zij ontvingen de geldprijs van 250 euro die zij kunnen besteden voor het nut van de leden, uit de handen van schepen van Cultuur Leo Van den Wijngaert (OV2002).

Wat later ging het om de cultuurprijs voor een persoon. Cartoonist Gerard Alsteens, beter bekend als GAL, werd genomineerd  'als erkenning voor zijn werk als cartoonist in kranten en tijdschriften'. Voorts ook Robert Schonejans, 'voor zijn inzet als voorzitter (10 jaar), als secretaris-schatbewaarder (40 jaar) en als muzikant (70 jaar) in de Koninklijke Harmonie ‘Sint-Martinus’ Overijse'  en wijlen Dries Vanhaeght, 'voor zijn levenswerk en tekentalent als cartoonist voor ‘Spoorslag’ en voor ‘het Pallieterke'.  Zijn weduwe, Annie Cleynenbreughel mocht alvast de bloemen in ontvangst nemen. Laureaat werd Gerard Alsteens. Burgemeester Dirk Brankaer (OV2002) overhandigde de prijs, een sculptuur uitgevoerd in speksteen door kunstenaar Carlo De Pauw.  

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio