Nieuwe Belgische gin als eerbetoon aan Felix Sohie

Hoeilaart - Een eerbetoon aan Felix Sohie, de founding father van de druiventeelt onder glas. Zo omschrijven de makers van deze nieuwe Belgische gin. 'Er zijn heel wat gin’s op de markt, maar één met Belgische druiven dat bestond nog niet. Tot vandaag'. vertelt Roby Guns

Peter Schneider, Joris Pijpen, Loïc Fiermans en Roby Guns. 4 compagnons de route bij wie dit plan rijpte. Het is geen toeval dat ze kiezen voor de Vlaams-Brabantse tafeldruif. Allen zijn ze immers opgegroeid in en om Hoeilaart. De Felix Gin is daarom voor de volle 100% kind van de Druivenstreek. 'We kiezen voor een unieke wijze van produceren, namelijk op basis van ruwe grondstoffen. Een groot verschil met de u welbekende ginmerken',  licht Peter Schneider toe.

Origineel en zeldzaam

Felix Gin komt met een zeer beperkte oplage van 77 flessen op de markt. 'Elke fles zal vervuld zijn van de nodige vakkennis en dat zal je proeven. 'We werken samen met Manu en Sofie van Open Up Farm Distillery uit Pepingen om deze raw materials gin te maken', zegt Joris Pijpen. Open Up Darm Distillery produceert al vier soorten gin op basis van tarwe, maïs, appels en aardappelen. “Op een dag staan er een paar gasten voor uw deur met het idee om er ook één met druiven te maken. Natuurlijk dat ik dat helemaal zag zitten. “ vertelt Manu De Cort.

Crowfunding

De opstart van dit project is mogelijk dankzij crowdfunding, waarbij 41 liefhebbers van het eerste uur zich konden verzekeren van een fles . 'Vandaag maken we kennis met onze 41 Founding Felix’en. Ze krijgen een fles in primeur mee. Ideaal cadeau voor onder de kerstboom', liet Loic Fiermans op de première in Pepingen weten. 'We organiseren in 2017 twee momenten om te proeven. Wie op de hoogte wil blijven, kan dat via onze website www.felixgin.be'.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio