Gemeente realiseert sociale woningen

Gemeente realiseert sociale woningen

Foto: RR

Laakdal - Aan de Rozenstraat in Laakdal werden onlangs 19 verouderde woningen vervangen door 42 nieuwbouwwoningen. waarvan 13 eengezinswoningen met 3 slaapkamers en 6 bejaardenwoningen.

“Iedereen heeft recht op een kwaliteitsvolle betaalbare woning”, zegt Gerda Broekcx, bestuurslid van Geelse Huisvesting, “maar er zijn enorme wachtlijsten. Daarom wil de gemeente Laakdal helpen.” 

De woningen hebben mooie terrassen met zicht op de gemeenschappelijke, open ruimte. "Het project omvat 4 afzonderlijke projectzones, waardoor de werken in fasen uitgevoerd werden, zodat verhuis binnen de woonwijk kon.  Het was voor de bewoners een groot voordeel dat ze binnen dezelfde wijk konden blijven wonen, dit is niet vanzelfsprekend. Bij het ontwerp werd rekening gehouden met oriëntatie, veel lichtinval in de leefruimtes, bezonning, ruimtelijkheid, levenslang wonen en duurzaamheid", zegt Jos Sannen van de Geels Huisvesting. 

Door de verschuiving van de woning op de eerste verdieping ten opzicht van de woning op de gelijkvloerse verdieping, ontstaan aan de noordzijde van de projectzones overdekte carports. Deze zorgen voor een open en toegankelijk karakter, op straatniveau.

In de Korenbloem en Rozenstraat 33 tot en met 39 zijn de huizen al sinds vorig jaar verhuurd. De huizen in Akkerwinde, Violettenstraat en Rozenstraat 57 tot en met 67 worden verhuurd vanaf oktober 2017. (mavb)

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio