Gemeente zorgt voor extra kinderopvang

Gemeente zorgt voor extra kinderopvang

Foto: rr

Laakdal - De gemeente Laakdal gaat in het nieuwe gemeentehuis 15 extra plaatsen vrijmaken voor de uitbreiding van de buitenschoolse kinderopvang. Daar was eerder al vraag naar bij de buitenschoolse kinderopvang van Vorst-Centrum.

Schepencollege Laakdal heeft op het schepencollege beslist om de voorziene plaatsen in het nieuwe gemeentehuis met bijna 50 procent uit te breiden. Daar was nood aan, want bij de buitenschoolse kinderopvang in Vorst-Centrum waren de plaatsen nog maar beperkt en de vraag zeer hoog. 

Binnen het OCMW werden er gesprekken gestart met mogelijke partners alsook gekeken waar er opvang kon voorzien worden zoals bijvoorbeeld in de chirolokalen in Vorst of extra toezicht op school. Eerder was al bekend dat in het nieuwe gemeentehuis opvang zou zijn voor de kinderen, maar de beste optie bleek nu ook om deze opvangplaatsen uit te breiden.

“Om een structurele oplossing te kunnen bieden aan de verontruste ouders zijn we niet over één nacht ijs gegaan,” zo zegt Raf Moons (Cd&V-LVA),  bevoegd schepen en OCMW-voorzitter. “Daardoor konden we ook niet onmiddellijk communiceren over een mogelijke oplossing.”

Na de herfstvakantie wordt een extra ruimte voorzien in het nieuwe gemeentehuis, aansluitend op de reeds voorziene locatie. “Vijftien extra kinderen kunnen zo opgevangen worden en dat is toch een vermeerdering van bijna 50 procent, “ alsnog Moons. “We wachten enkel nog op het jawoord van Kind en Gezin.” (mavb)

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio