De ambachtenmarkt op het Doxplein kende heel veel bezoekers. De mensen keken geïnteresseerd aan de tentjes met oude ambachten zoals stoelen biezen, manden vlechten, glasblazen, strovlechten, leder bewerken en met geschept papier lichtornamenten creëren. Er stond ook een ganse verzameling oude tractoren te kijk en te keur. De nostalgie naar vroegere tijden vierde hoogtij. Mensen met groene vingers zorgden voor een een gezellige drukte op onze nieuwe Grote Markt. Men kon er op de koppen lopen en de handelaars hebben er duidelijk gouden zaken gedaan

Wandelaars verzamelden op verschillende plaatsen in de stad voor een verkenning van de Lierse natuur. Het aanbod was groot en er was ‘voor elk wat wils’ of ‘voor elk wat Liers’ zoals de slogan van Lier800 luidt. Voor de nachtegalenwandeling waren 56 wandelaars komen opdagen. De hoevewandeling kende nog meer succes met een 70-tal wandelende natuurliefhebbers.

Gratis activiteiten

In het groen van het KTA ging men op zoek naar Zen. Men kon overal gratis deelnemen aan activiteiten zoals yoga op het grasveld, hartcoherentie in het Spui, waardoor je hartritme en ademhaling weer leren samenwerken tot een evenwichtige verbinding, je laten masseren door de leerlingen van de school of ervaren wat Zazen met je doet, een meditatievorm gericht op ‘niets dan zitten’. Voor individuele stilte-coachings’ moest je bij ‘Walk your heart’ zijn.

De twee grote houten ‘hot tub’-baden kregen heel wat nieuwsgierigen op bezoek. Het 40° warme water maakte dat heel veel mensen het wel eens wilden uitproberen, zowel vrouwen, mannen als kinderen. Er waren (gelukkig) kleedhokjes voorzien Een half uur in de ton zitten doet volgens de gebruikers alle stress van je afglijden.

Er is nood aan stilte. Dat bewees alvast dit stilteweekend. Het aanbod was nog veel groter, te veel voor ons om alles zelf te gaan uitpluizen op twee dagen tijd. Dat was ook niet de bedoeling: ‘voor elk wat Liers’, weet je wel.

Misschien kan Lier elk jaar een stilte weekend inlassen?
 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio