Nieuw Gemeenschapscentrum Felix Sohie opent met 'vertelsels' en muziekfeest

Nieuw Gemeenschapscentrum Felix Sohie opent met 'vertelsels' en muziekfeest

Foto: mvm

Hoeilaart - Zaterdag 30 juni is het zover: de Hoeilanders krijgen hun Felix Sohiecentrum terug. En daar hoort een feestje bij. De nieuwe bib die ook in het GC zal huizen organiseerde vertelwandelingen voor kinderen en volwassenen.

Die voor de kleintjes zijn inmiddels volzet en er is een wachtlijst. De grote mensen kunnen er nog wel terecht maar aarzelen best niet te lang om in te schrijven.
 

Rond de klok van 11 gaan gouverneur, burgemeester en schepenen het centrum plechtig openen.
Om 14 uur start de opendeur en zijn er optredens van Katrekaar en 't Schoon Vertier. Bij deze laatste ligt de klemtoon op vrouwelijk schoon dat straten en pleinen onveilig maakt. Vrouwen uit Hoeilaart hou jullie wederhelft in de gaten! Het gaat daarenboven over feestelijke muziek.
 

Om 18 uur speelt de Swing Shift Big Band in de nieuwe polyvalente zaal. Een uur later is het de beurt aan Winston Wutu in de serre. Rond 20 uur komen Bert Embrechts, Chris Peeters, Patrick Riguelle, Jan Hautekiet/Paul Poelmans en Joost Van Den Broeck de akoestiek van de zaal uittesten. De Voorlaatste Showband is de druif op de taart deze keer.
 

De hele namiddag kan je rondneuzen in het nieuwe GC. Flink wat verenigingen zullen er ook al opendeur houden en info verstrekken over hun werking en het seizoen 2012-2013.
Voorts is er kinderanimatie, gaat de Seniorenraad de al even nieuwe cafetaria al eens ombouwen tot koffiehuis inclusief taartenassortiment. Kiwanis Druivenstreek verzorgt 's avonds de catering. Wat dacht je van een bord paëlla?
 

Niet alleen de bib verhuisde naar het nieuwe GC. Ook de Dienst Cultuur en Toerisme heeft er voortaan zijn balie. Allemaal te bezoeken zaterdag.
Op de foto : Cultuurschepen Sylvie Gahy (Pro Hoeilaart) en burgemeester Tim Vandenput (Open VLD) gingen afgelopen weekend al eens een kijkje nemen.
Meer info: 02 657 05 04
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio