Na de nominatie nu ook de titel?

Wordt Overijse ambassadeur Vlaanderen Lekker Land?

Wordt Overijse ambassadeur Vlaanderen Lekker Land?

Toerismeschepen Sven Willekens (Open VLD) en een delegatie van Overijsese middenstanders promoten volop de tafeldruif. Foto: mvm

Overijse - In Overijse doen ze er alles aan om zich in de kijker te murwen. Grepen ze vorig jaar nog naast het dobberend kunstwerk Fragiel, deze keer willen ze ambassadeur Vlaanderen Lekker Land worden. De nominatie is binnen maar nu volgt de titelstrijd.

Begin deze week verzamelden serristen, restauranthouders, café-uitbaters en andere handelaars in het Huis van de Tafeldruif aan de S-bocht. Velen onder hen zetten hun schouders onder de actie 'Ontdek en proef de Druivenstreek'. Men wil de toeristen laten kennis maken met de culinaire troeven van de regio. Overijse en haar tafeldruif op de kaart zetten, is de boodschap.
 

En dat zullen we geweten hebben. Er worden duizenden folders 'Onze tafeldruif, de lekkerste parel van de natuur, verspreid. Daarin vertellen 16 eethuizen waar zij een link naar de druif legden. Twee hotel-restaurants presenteren een druivenarrangement. Twee bakkers, een ijsman en een traiteur verklappen hun ambachtelijk kunnen met druiven.

Er zijn drie uitstappen en tot slot negen serristen die je verwelkomen. De folder is tegelijkertijd een spaarkaart. Drie bezoekjes aan druivenoorden brengen evenveel stempels op. Een vollekaart drop je tijdens de Druivenfeesten in de urne bij Dru!f, huis van de tafeldruif en op 2 september haalt de nieuwe druivenkoningin er een gelukkige uit die tien kilogram Leopolddruiven wint.
 

Wil je er alles over weten, spring dan even binnen bij Dru!f

Stemmen voor Overijse kan je via www.redio2.be of www.vlaanderenlekkerland.be

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio