FOTO. Honderdtal Overijsenaren jumpen in visvijver 't Kasteeltje

Overijse - Ook Overijse vormde zondag het decor voor een Big Jump, de Europese actie om de aandacht op proper(der) water te vestigen. Zo'n honderd zwemmers kwamen opdagen om het nog kille water van de vijver van Vissersclub 't Kasteeltje te trotseren.

Het bleef zwaar bewolkt tot het moment dat de deelnemers gezamenlijk het water in mochten. Bij voorkeur wadend want een duik nemen was ondanks de coole naamgeving uit den boze. "De vijver is maar 50 tot 80 cm diep", vertelde Henkie Aardema ons. Henkie is bestuurslid van de vissersclub en kent de vijver op zijn duim. "Met het oog op de Big Jump hebben we de vijver nog eens opgeruimd voor zover je dat zo kan zeggen", liet Henkie ons nog weten. De vangst? 'Vooral stenen en soms wat klein huisgerei'.
 

Vandaag bleef de hengel op stal. Henkie Aardema is een van de honderd jumpers in Overijse. Verder zagen we sport- en milieuschepen Peter van den Berge (Ov 2002), Groen-gemeenteraadslid Peter Lombaert, Radio 2-man Lennart Segers, Naike Huyghelen bijna druivenkoningin( maar toch publieksprijs 2010) en medeorganisatrice van dit evenement. Ze lieten zich in de vijver zakken en zwommen met z'n allen naar de overkant waar ze door trouwe fans en toevallige toeschouwers weer op het droge werden gehesen. Het evenement kon op aardig wat belangstelling rekenen. Alle deelnemers overleefden hun jump. Zo vies is de IJse in Overijse nu ook weer niet. Er hing wel een luchtje aan je als je eruit kwam, hoorden we vaak.
 

Zuiver water, het is ook een streven van Aquafin die in Overijse een groot waterbeheersingsproject voor de gemeente uitvoert. Elke Overijsenaar zal al gemerkt hebben dat de IJse weer meer dan ooit opengegooid wordt nadat het waterloopje decennia lang aan het oog was onttrokken. Het water terug aan de mensen geven.
Aquafin beloonde elke jumper met een grote badhanddoek. Achteraf waren de organisatoren Natuurpunt Vijl, Visserclub 't Kasteeltje en vzw Creola erg in hun nopjes over de Big Jump-editie Overijse. De opkomst was boven hun verwachting.
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio