Van snoepjes, over potplanten, tot antieke beeldjes. Zo'n 70 standhouders boden vandaag voor ieder wat wils tijdens de eerste DOKmarkt van deze zomer. 

Het slappe zomerzonnetje lokte heel wat kijklustigen naar de markt. Ook op het strand was het behoorlijk druk. Kinderen leefden er zich volledig uit, terwijl hun ouders genoten van een fris pintje.

'We hebben al redelijk goed verkocht vandaag', vertelde Cedric Lavens die, samen met zijn vriendin Hannah Deriemaeker, allerlei spullen vanop zolder verkocht. 'Vooral deze ochtend was het goed. Eigenlijk hebben we het meeste verkocht aan onze mede-standhouders die als eersten in onze dozen kwamen neuzen.' Standhouders mogen twee keer per seizoen deelnemen aan de markt. 'Ik ga daar zeker gebruik van maken', zei Lavens. 'Wij komen terug.'

Ook de komende negen zondagen kan je op DOK van 11 tot 17 uur  terecht voor de markt. Volgende week zondag moeten bierliefhebbers zeker in hun agenda noteren want dan wordt de markt ondermeer ingepalmd door de Gentse Bier Vereniging en het Brouwers Verzet. Je kan dan heel wat speciale bieren proeven op DOK. 

Ook deze week is er heel wat te doen, zoals de openluchtvoorstelling van de cultfilm Camping Cosmos op donderdag en een kledingruil, georganiseerd door Swishing, op zatedag.

Voor de hele agenda zie www.dokgent.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio