FOTO. Bert Claes verbleef als God in Frankrijk (deel 3)

Lierenaar Bert Claes, die weliswaar in Antwerpen les geeft en er ook woont, vertrok vanuit de Pallieterstad voor een reis om de wereld. Bert fietst niet alleen. Altijd zijn er vrienden of kennissen die hem een eindje vergezellen. In de vorige aflevering had hij de stad Nancy bereikt. Nu fietst hij rond in Le Cheylard, waar hij vier dagen verbleef bij Jos, Ingrid en hun kinderen, die hem echt hebben verwend

Bert heeft dus de benen even laten rusten. Hij heeft in Le Cheylard lekker gegeten, geslapen en gezwommen. Vandaag is hij met Jos en zijn zoon vertrokken in de richting van de Mont Ventoux.

 Mont Ventoux

Hij ontmoet daar Illissa, Joke en Katrien, die donderdag uit België zijn vertrokken. Zijn vriendin Illissa en Joke fietsten 3 dagen mee en moeten dan terug richting België vertrekken, waar hun werk wacht. Katrien zal mee fietsen met Bert. Hoelang, dat is nog niet bepaald. Op de Mont Ventoux wacht Bert een opdracht die wel eens heel wat geld in de lade kan brengen. Want onderweg trachten ze zoveel mogelijk geld te verzamelen voor een goed doel, met name ‘Right to Play’. 

Enkele merkwaardigheden

Firmin de fiets en Eddy de fietskar hebben er hun eerste duizend kilometers opzitten. Bert is nu juist een maand onderweg.
De prijs op de onvriendelijke, overvolle camping in Aubenas bedroeg 17 euro voor een nacht.
Op een afdaling heeft Bert 20 km gereden zonder een trap te moeten geven.
Bert heeft al enkele opdrachten kunnen uitvoeren: foto’s van windmolens, van politieagenten, spelende kinderen en trouwers leveren al geld op maar de kas zal nog verder aangevuld worden.
Bert woog 103 kilo bij vertrek en heeft al negen kilo verloren.
Bert en Jos halen 1.000 hoogtemeters op een oefentrip. 

De geldbarometer bedraagt nu - na sponsoring, het uitvoeren van opdrachten en muzikale optredens onderweg - 480 euro voor ‘Right to Play’.

Volgende week kan je het reisverhaal van Bert hier opvolgen

Voor meer inlichtingen lees blog www.guitarbiking.com


 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio