Vrouwen aan de top bij CD&V-Gent

Vrouwen aan de top bij CD&V-Gent

Foto: Bert Verpoest

Gent - Sarah Claerhout is zaterdag met 94 procent van de stemmen verkozen tot voorzitster van de CD&V- Gent. Ze volgt Dirk Claeys op.

Claerhout werd geboren in Gent op 14 juli 1977. Ze werkt aan de UGent en studeerde Godsdienstwetenschappen aan de KULeuven, Vergelijkende Cultuurwetenschap aan de UGent en Cultuurwetenschappen aan de VUB.

In 2010 haalde ze een doctoraat in de Vergelijkende Cultuurwetenschappen met een studie over het debat rond religieuze bekering in India. 

Claerhout stelde verzoening en het creëren van beweging in de partij centraal. 'De doelstelling is om van de partij in Gent weer een te beweging maken, die aansluiting heeft met wat het volk raakt en roert. Zo een beweging kunnen we alleen zijn als we onze eigen koers varen.'

'Als voorzitter zal ik een grote ondersteuner zijn van ondernemingszin en initiatieven. Het is dan aan mij als voorzitter om de draden samen te brengen en samen met de enthousiaste ploeg een coherent verhaal te vertellen over de toekomst van onze partij in Gent.'

Ook de jongeren kozen hun nieuwe voorzitster, Gaëlle De Smet, 26 jaar is stagiair advocate en al een aantal jaren actief binnen JONGCD&V.

Voor Vrouw en Maatschappij neemt Brigitte Van Schooten het voorzitterschap op. De senioren bevestigden het vertrouwen in Baudouin Baudoncq. Hij blijft aan het roer van de CD&V-senioren in Gent.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio