2013 is het jaar van de vlinder

2013 is het jaar van de vlinder

Foto: natuurpunt

Gent - Natuurpunt Gent en de stad Gent roepen 2013 uit tot 'het jaar van de vlinder'. In verschillende activiteiten kunnen de Gentenaars dit jaar ontdekken hoe de diertjes leven en hoe we ze meer naar onze tuinen en parken kunnen lokken.

 Dit jaar zetten Natuurpunt Gent en de Stad Gent de vlinders in de kijker. Met wandelingen, workshops, een cursus dagvlinders, een tuinenfietstocht leer je allerlei vlinders bij naam noemen. En ongetwijfeld zal je verwondering alleen maar groeien. Wist je bijvoorbeeld dat vlinders elkaar over grote afstanden kunnen ruiken? Of dat er ook trekvlinders bestaan, die reizen maken van wel duizenden kilometers?

Voor het eerst kan je de soort van het jaar ook ‘s nachts leren kennen. In het Sint-Baafskouterpark, in het Groenevalleipark en in de Gentbrugse Meersen neemt een vlindergids je mee op wandel voor een fascinerende nachtvlindertocht.

Op de website van natuurpunt www.vlindermee.be vind je massa's tips om meer vlinders naar je tuin te lokken. Op 3 en 4 augustus organiseert Natuurpunt een nationale vlindertelling. Iedereen kan de vlinders in zijn of haar tuin tellen en het aantal doorgeven op www.vlindermee.be.

Er vinden ook veel vlinderactiviteiten plaats dit jaar: 

-Op zondag 5 mei is er een wilde plantenbeurs in de Boorgoyen. Die staat dit jaar in het teken van de vlinder.

-In diezelfde Bourgoyen kan je van 23 mei tiot en met 1 juni een cursus dagvlinders volgen. 

-Op zondag 26 mei is er de Dag van het Park, met een feest in het Arbedpark.

-Op zondag 16 juni kan je in Bourgoyen 'Vlinderen met de kinderen'

-Op vrijdag 28 juni is er een nachtvlinderwandeling in het Sint-Baafskouterpark, op vrijdag 12 juli in het Groenevalleipark en op vrijdag 26 juli in de Gentbrugse Meersen.

-Op zondag 30 juni is er een Gentse fietsentuintocht.

-Op 21 juli is er een muzikale vlindertocht in de Bourgoyen.

Meer info: www.vlindermee.be

 

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio