Vier Overijsese kunstenaars genomineerd voor finale Belfius Art 2013

Foto: Michel Van Mullem

Overijse - Plastisch werk van Regina Carsouw, Anita Goossens, Simona Stoia en Johan Schwagten, allen uit Overijse, werd weerhouden voor de finale van Belfius Art 2013. Elk jaar organiseert Belfius Bank in samenwerking met het deeltijds kunstonderwijs in de gemeenten zelf en met de steun van de koepelorganisaties Codibel en Adéap, een wedstrijd die bestemd is voor leerlingen beeldende kunsten van de kunstacademies van ons land.

Dit jaar stelden niet minder dan 336 leerlingen zich kandidaat, waarvan er na een regionale selectie 50 overbleven. De vier nominaties op een rij: Carsouw Regina voor “Sleurhut” (Digitale fotografie), Goossens Anita voor “Amnesiac Vii” (Olie op doek), Stoia Simona voor “Harmless” (Acryl en spray op doek) en Schwagten Johan (Ballpoint)
De werken van de 50 genomineerde kandidaten – waaronder die van deze vier kunstenaars uit Overijse – zijn van vrijdag 26 april tot en met 31 juli 2013 te zien op de tentoonstelling Belfius Art op de hoofdzetel van Belfius Bank, Pachecolaan 44 te Brussel. Deze tentoonstelling is open voor het publiek van maandag tot vrijdag van 10 tot 16 uur (behalve op bankholidays en feestdagen). De toegang is gratis.
 

"Uit de 50 genomineerde kandidaten zal een professionele jury, bestaande uit ondermeer directeurs van academies en kunstcritici, de twee laureaten kiezen van de editie 2013 van de wedstrijd Belfius Art. De prijsuitreiking zal op donderdag 25 april plaatsvinden tijdens de vernissage van de tentoonstelling", laten de inrichters weten.
En verder: "Via de wedstrijd Belfius Art en de begeleidende tentoonstelling biedt Belfius Bank aan de leerlingen van onze academies de mogelijkheid om zich te meten met de anderen en om hun werk te tonen aan een groot publiek. Belfius wil zodoende niet alleen nieuwe talenten steunen maar ook de kwaliteit van het kunstonderwijs in de Belgische academies in de verf zetten". Letterlijk en figuurlijk.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio