Sas van Rouveroij verkozen tot voorzitter UGent

Sas van Rouveroij verkozen tot voorzitter UGent

Foto: Belga

Gent - Sas van Rouveroij volgt uittredend rector Paul Van Cauwenberge op als voorzitter van de Raad van Bestuur van de Universiteit Gent. Als plaatsvervangend voorzitter werd Greet Riebbels verkozen. Dat besliste de Raad van Bestuur maandagavond.

van Rouveroij studeerde Rechten en Havenbeheer aan de Universiteit Gent en was tussen 1989 en 2009 schepen van de stad Gent. Hij is Gents gemeenteraadslid en Vlaams Volksvertegenwoordiger.

Plaatsvervangend voorzitter Greet Riebbels was assistente bij de vakgroep Communicatiewetenschappen van de UGent en werkte twaalf jaar als journaliste, eerst bij Radio 2 en daarna bij de VRT-nieuwsdienst. Ze zetelt sinds dit jaar voor SP.A in de Gentse gemeenteraad.

Tot 1 oktober waren de rector en vicerector van de UGent de respectieve voorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de Raad van Bestuur van de UGent. De decreten over het voorzitterschap van de Raad van Bestuur werden echter gewijzigd: vanaf dan kunnen enkel externen verkozen worden als voorzitter en plaatsvervangend voorzitter.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio