Evenveel gratis toiletten voor mannen en vrouwen

Evenveel gratis toiletten voor mannen en vrouwen

Foto: mvp

GENT - De stad verbindt er zich toe om tijdens eigen evenementen evenveel gratis toiletten te voorzien voor mannen en vrouwen. De Gentse Feesten vallen daar niet onder. Maar daar wil schepen Peeters een systeem invoeren, waarbij je een drankjeton krijgt in ruil voor een betalende plas. Plasactie plaatste het debat gisteren weer op de agenda van de gemeenteraad.

 Plasactie van Baharak Bashar had gisteren drie eisen voor de gemeenteraad. Eén: evenveel gratis toiletten voor mannen vrouwen op evenementen en kermissen. Twee: de horeca moet haar sanitair openhouden tijdens feesten, en tenminste gratis houden voor klanten. Drie: 1 beker, is 1 gratis plasbeurt. Alle oppositiepartijen, waren het eens over de eerste eis.

Op vraag van NV-A stelde het bestuur een amendement voor waarin staat dat er op stadseigen evenementen evenveel gratis toiletten worden voorzien voor mannen en vrouwen. Dat amendement werd unaniem goedgekeurd door de hele gemeenteraad.

De Gentse Feesten vallen niet onder de stadseigen evenementen. Schepen Peeters stelde daarvoor iets anders voor. Als mensen een plas doen en daarvoor betalen, krijgen ze een drankjeton in de plaats. Op die manier wordt er ook gegarandeerd dat mensen hun drank op de pleinen kopen. Peeters bekijkt de uitwerking van dat voorstel de komende weken samen met de horeca.

De andere eisen van de Plasactie werden niet goedgekeurd.

De dames van ‘Plasactie vzw’ voeren al tien jaar strijd voor gelijke plaskansen. Om het debat voor de gemeenteraad te krijgen, verzamelden ze 2.051 handtekeningen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio