Vier Gentse studenten op longlist Scriptieprijs

© if

Op de longlist van de Vlaamse Scriptieprijs prijken vier Gentse studenten: drie van de Universiteit Gent en één van de HoGent. De longlist telt 10 scripties. Die werden door de Scriptie vzw geselecteerd uit 486 inzendingen.

Marieke Van Pee

De Universiteit Gent neemt drie geselecteerden voor haar rekening, de Universiteit Antwerpen en de KU Leuven tellen elk twee geselecteerden. De HoGent heeft één geselecteerde, net zoals de Provinciale Hogeschool Limburg en de Hogeschool West-Vlaanderen?. Acht van de tien geselecteerden zijn vrouwen.

Op dinsdag 3 december wordt, na een tweede jurering, de shortlist en de samenstelling van de anonieme jury vrijgegeven. Wie met de hoofdprijs van 2.500 euro aan de haal gaat, wordt bekendgemaakt op de prijsuitreiking op 17 december in het Cultuurcentrum Hasselt.

De volledige lijst van de geselecteerde scripties:

- Duurzaamheid in de Vlaamse industrie? Theresa Steurbaut? Master in de Industriële Wetenschappen: elektromechanica - Hogeschool Gent?

-Identificatie van de bacteriële gemeenschappen op marien plastic afval? Julie Muyle? Bachelor in de Farmaceutische en Biomedische Laboratoriumtechnologieën - Hogeschool West-Vlaanderen?

-Punitive damages. Noodzaak, inpasbaarheid en verzekerbaarheid naar Belgisch recht? Isabelle Vrancken? Master in de Rechten - Universiteit Antwerpen ?

-Het potentieel van morfologische en fysiologische informatie voor het classificeren van chemische stoffen in het zebravisembryo? Evelyn Stinckens ?Master in de Biologie: cel- en systeembiologie - Universiteit Antwerpen ?

-Ontwerp en Fabricage van een Schakelbare Artificiële Iris? Pieter De Backer? Master of Biomedical Engineering - Universiteit Gent

-Van God houden is als houden van een spelend kind? Carmen Dhondt ? Master in de Sociale en Culturele Antropologie - KU Leuven?

-The role of European consensus in the jurisprudence of the European Court of Human Rights ? Athina Van Melkebeke? Master in de Rechten - Universiteit Gent ?

-De schoonheid van verval. De scenografische mogelijkheden van de ruïne. ?Paulien Smets? Master in de Interieurarchitectuur - Provinciale Hogeschool Limburg ?

-Verkiezingen, een strijd om de macht of een keuze tussen ideeën?? Pieter De Decker ? Master in de Communicatiewetenschappen: journalistiek - Universiteit Gent?

-Megamoeilijk, die beeldspraak? ? Marlies Carette? Master in de Taal- en Letterkunde - KU Leuven

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio