Wijveld wint Wijs van Gent

Wijveld wint Wijs van Gent

Foto: Stad Gent

GENT - Op het congres Eurocities in de Bijloke zijn de laureaten van de wedstrijd Het wijste idee van Gent bekendgemaakt. De zelfoogstboerderij 'Het Wijveld' rijfde de eerste prijs binnen, gevolgd door 'Wij delen' en 'Uit in 9050'.

In totaal stemden 7.754 Gentenaars voor hun Wijste idee van Gent.  Het idee 'zelf biogroenten oogsten op het Wijveld’ won nipt met 1.942 stemmen. 340 Gentenaars zijn lid van het Wijveld. Bezieler Michiel Van Poucke krijgt als winnaar een neon-lamp mee naar huis met de tekst 'Wijs van Gent' op.

Op de tweede plaats staat 'Wij delen' met 1.925 stemmen. Wij Delen is een digitaal platform waarmee Gentenaars massaal spullen uitlenen aan elkaar.

'Uit in 9050' bundelt alles wat er te doen is in Ledeberg en Gentbrugge. Het initiatief behaalde de derde plaats met 1.597 stemmen. 

Deze week verzamelen burgemeesters van over heel Europa in Gent voor Eurocities. Ze denken samen na over 'Smart citizens' of 'slimme burgers'. Dat zijn creatieve inwoners , die met hun initiateven Gent verbeteren of duurzamer maken. Voor de wedstrijd 'Wijs van Gent' werden tien slimme initiatieven van burgers genomineerd. 

www.wijsvangent.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio