Genomineerden eerste Karen Vernimmen-prijs bekend

Genomineerden eerste Karen Vernimmen-prijs bekend

Karen Vernimmens ouders, echtgenoot en broer willen haar enthousiasme en liefde voor cultuur verder laten leven met een prijs. Foto: fvv

Gent - Tien Gentse socio-culturele organisaties maken kans op de eerste Karen Vernimmen-prijs. Die werd in het leven geroepen door de man, ouders en broer van Karen Vernimmen. Zij overleed vorig jaar op haar 34ste aan een zeldzame longziekte.

 Karen Vernimmen werkte jarenlang op de dienst Feestelijkheden van de stad Gent. Op Kerstdag vorig jaar overleed ze op haar 34ste aan LAM (lymfangioleiomyomatose), een zeldzame longziekte die vooral jonge vrouwen treft. 

Om Karens enthousiasme en liefde voor cultuur te laten voort leven, bedachten haar man Filip Vandevoorde, haar broer Jeroen en haar ouders Roland Vernimmen en Chantal Vander Beken de Karen Vernimmen Prijs. Elk jaar willen ze een opkomende artiest of sociaal project een financieel duwtje in de rug geven. De winnaar van de prijs krijgt 2.000 euro, de tweede 750 euro en de derde 250 euro.

De volgende tien Gentse socio-culturele organisaties zijn genomineerd voor de prijs:

Band 't Mouvement (muziek/bigband)

Blow-Trio (muziek/dance)

De Ledebirds (muziek/multicultureel)

De Pocoloco-Swingers (muziek/folk)

De Valse Teefjes (zang/cabaret)

De Wolk (openlucht poppenspel)

Kleine Prettige Stoornis (theater in de huiskamer)

Ten Adem (poëzie/voordracht/muziek)

The Dipsy Doodles (authentieke jazzdans)

Theejater Mudato (muziek/dans/toneel)

Uit deze lijst worden in januari door de jury drie laureaten gekozen. De openbare proclamatie en aansluitende prijsuitreiking vinden plaats op dinsdag 14 januari 2014 om 20 uur in Belfort Stadscafé & Restaurant te Gent.

Meer info: www.karenvernimmen-prijs.be Daar kan je ook al inschrijven voor de editie 2014 (met uitreiking in oktober 2014).

Lees hier meer over de nieuwe prijs.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio