De mooiste nieuwjaarsbrief van Gent

GENT - In stadsbrouwerij Gruut werd tijdens Speakers Corner de mooiste nieuwjaarsbrief van Gent verkozen. Christa Den Blauwen had de mooiste wensen in petto en mag zich 'Gentenaar van het jaar' noemen.

 Gentenaars mogen dan als soms een 'grote muile' hebben, voor publiek spreken zien er toch niet te veel zitten. Slechts zes stadsgenoten hadden zich ingeschreven om in Gruut tijdens de Speakers Corner hun brief te komen voorlezen. Maar zij hadden wel mooie wensen in petto.

Zo wenste uber-Buffalo Benjamin Bundervoet - hoe kan het ook anders - dat de Buffalo's dringend wat beter beginnen te spelen, en dat ze een nieuwe beker van België naar Gent brengen. 'Want dat was het mooiste moment uit mijn leven.'

Carl Demeester van het cuberdonkraam op de Groentenmarkt wenste iedereen een goede neus, wat zoveel wil zeggen als een goede gezondheid. 'En dat we met de verkiezingen in het vooruitzicht allen neuzen in dezelfde richting krijgen.'

Walter Calberson bracht een ode aan 'zijn' Gent. Een toevallig binnengewaaide Rus bracht zijn wensen in het Russich, vermengd met enkele woorden Engels. 'I like beer' is het enige wat ervan begrepen. 

Werner Van de Weghe van Huize Triest hield een pleidooi voor menswaardige huisvesting voor iedereen. Maar de mooiste brief kwam volgens de jury van Christa Den Blauwen. Zij las een emotionele brief voor vol mooie wensen voor alle Gentenaars, en vooral voor zij die het niet gemakkelijk hebben in het leven.

'Als je met moeite de eindjes aan mekaar kunt knopen, dan wens ik je wat steun toe zodat jij ook eens iets lekkers kan kopen', klonk het. En ook: 'Aan de hulpverleners wil ik zeker zeggen: denk nooit 'ach, het is maar een druppel op een hete plaat'.'

Christa Den Blauwen mag zich van de organisatoren van Speakers Corner - ex-schepen Guy Reynebeau en acteur Daan Hugaert - Gentenaar van het jaar noemen. Ze kreeg ook een mand vol streekproducten mee naar huis. Net zoals Werner Van de Weghe die tweede werd en Walter Calberson die als derde eindigde.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio