Zaalvoetbal 3e afdeling Rupelliga: ZVC Entrez behoudt titelkansen

Zaalvoetbal 3e afdeling Rupelliga: ZVC Entrez behoudt titelkansen

ZVC Entrez Foto: Tony Lauret

Aartselaar - Afgelopen weekend had de beslissing kunnen vallen in de 3de afdeling van de Rupelliga. Die kwam er niet maar ZVC Entrez behoudt wel nog de kans op de titel. Tony Lauret brengt verslag uit van een turbulent zaalvoetbalweekend.

Entrez – Parmaboys : 2 – 5.

Het eerste luik van het belangrijke weekend voor ZVC Entrez begon zaterdagavond omstreeks 18u30. De zenuwen waren gespannen voor de partij en iedereen was uitermate geconcentreerd. De Parmaboys waren ons een aantal wedstrijden komen scouten en dat merkte je aan hun manier van spelen. De bezoekers kropen achteruit en counterden wanneer ze konden.

De counters die er ook kwamen, waren wel van uitstekende kwaliteit. Na een gemiste kans voor Entrez, lag de bal aan de andere kant in het mandje: 0 – 1. De thuisploeg was niet van slag en niet veel later stond de 1 – 1 op het bord. Na balverlies in de verdediging kon Parmaboys toch nog voor de rust de 1 – 2 maken. Entrez was van slag en moest vol aan de bak in de tweede helft. De thuisploeg drukte de bezoekers weg maar liep weer op een counter: 1 – 3. Uiteindelijk lukte Entrez toch nog de aansluitingstreffer via Joris: 2 – 3.

Daarna scoorde Entrez opnieuw, maar werd het doelpunt om onbegrijpelijke redenen afgekeurd. Entrez kreeg kans na kans, maar opnieuw counterde de Parmaboys subliem: 2 – 4. Dit was enkele minuten voor tijd en na balverlies op het middenveld werd de nederlaag nog zwaarder: 2 – 5. Een jammere zaak, maar je kan niet elke match winnen.

Een pluim voor Parmaboys die perfect wisten hoe ze ons moesten aanpakken. Je moet in de nederlaag ook kunnen toegeven dat de tegenstander meer ervaren en slimmer speelde dan Entrez. Gelukkig zijn de Parmaboys sympathieke (Parma) boys en kunnen we hopelijk samen over naar een hogere reeks.

Fifth Element – Entrez: 2 – 5

Na de verloren partij van zaterdag moest Entrez weer vol aan de bak tegen de vierde in de stand: Fifth Element. Deze ploeg wist te winnen van Entrez omdat er toen maar 5 spelers aanwezig konden zijn. Een gevoel van revanche heerste dan ook in de kleedkamer. De thuisploeg had ook een volle tribune voorzien in Niel, er vast van overtuigd dat ze gingen winnen tegen de leider. Ook de ‘scoutingcel’ van Parmaboys was aanwezig. Veel belangstelling dus voor dit duel tussen de 1ste en 4de uit de 3de Rupelliga.

De wedstrijd begon goed voor Entrez. Na een knappe actie van Nils stond het vrij snel 0 – 1. De thuisploeg geraakte niet door de stevige organisatie van de bezoekers en Entrez kreeg een paar mooie kansen, die ze onbenut lieten. Toch werd het voor de rust nog 0 – 2. Een mooie en verdiende voorsprong voor de bezoekers.
Na de rust kwam de thuisploeg meer opzetten en zo konden ze na een rebound de aansluitingstreffer maken: 1 – 2. Entrez was niet van slag te brengen en bleef mooi voetbal op de (parket)vloer brengen. Na een mooie vrije trap stond het meteen 1 – 3. Enkele minuten later scoorde Entrez weer op vrije trap : 1 – 4.

Een geruststellende voorsprong en de bezoekers begonnen de bal rond te spelen. De thuisploeg kwam nog een keer opzetten en prikte de 2 – 4 tegen de netten. Ondertussen hadden al twee spelers van de thuisploeg geel gekregen na enkele dwaze tackles. De duidelijke gefrustreerde thuisploeg kreeg nog een doelpunt te verwerken na een mooie vrije trap van Hakim: 2 – 5 en de wedstrijd was beslist.

Een mooie revanche op Fifth Element, die hun hoge verwachtingen snel de kop zagen ingedrukt. Toch is het leuk om tegen voetballende ploegen te spelen die met open vizier een wedstrijd aangaan. Het was een wedstrijd op het scherpst van de snee met Entrez als verdiende winnaar. Op deze manier is Fifth Element uit promotiekoers geslagen en behoudt Entrez de kansen op promotie/titel gaaf.
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio