Tweede Kinderkunstproject ‘Het Beeldenbos’ wordt geopend

Tweede Kinderkunstproject ‘Het Beeldenbos’ wordt geopend

Foto: Nele Jacobs

Aartselaar - De Leerlingen (3de & 4de leerjaar) van CADE en Blokkendoos, kleuters van de Gesubsidieerde Vrije Kleuterschool en enkele Aartselaarse jeugdbewegingen zijn niet aan hun proefstuk toe. In 2010 werd de spits afgebeten met het 'Vlaggenpark', een bonte verzameling kunstige vlaggen die een jaar lang het dorpscentrum kleurden. Tijdens deze tweede editie namen zij de afgelopen maanden deel aan ‘Het Beeldenbos’ een kunstproject waar alles draaide rond Monumentale kunst.

In een eerste fase trotseerden de klassen de barre vrieskou tijdens hun bezoek aan het Middelheimpark te Wilrijk. Hier maakten zij kennis met nieuwe kunstbegrippen en hedendaagse kunst in een open ruimte. Natuurlijk leverde dit veel inspiratie op om zelf aan de slag te gaan.

Onder begeleiding van een kunstdocent van Mooss vzw namen de kinderen van de lagere scholen en de jeugdbewegingen in de loop van februari & maart deel aan artistieke workshops in hun eigen klas of jeugdlokaal. Hout, vijzen, boormachines, hamers en veel enthousiasme bleken de nodige instrumenten voor talrijke knappe creaties. De kleuters gingen aan de slag met digitale fototoestellen, een videocamera, muziek en micro’s en zorgden voor een reeks beeld- & klankmontages.

Alle monumentale 3D kunstwerken, klank- en geluidsmontages kregen deze week een plaats in het 'Beeldenbos', een artistiek bos in het gemeentelijk Park Solhof (ingang Solhofdreef/ Lindenlei) dat het jeugdig talent van Aartselaar vertegenwoordigt. Het 'Beeldenbos' zal een tijdelijke openluchttentoonstelling met monumentale kinderkunstwerken worden die absoluut kan tippen aan het Middelheimmuseum in Wilrijk.

Sluitstuk - Openingsfeest – vrijdag 23 maart 2012

Op vrijdag 23 maart vlak na schooltijd huldigen de kinderen samen met hun leerkrachten, ouders en familie dit tweede Aartselaarse KinderKunstwerk in. Melvin, Ketnetwrapper maar ook professioneel danser, zorgt voor de presentatie en een kei-cool interactief optreden met dans, muziek en acrobatie in CC ‘t Aambeeld. Na deze dansprestaties kan iedereen – mits reservatie - nog mee naar het Solhof voor de eerste feestelijke rondleiding in het ‘Beeldenbos’.

Programma ‘Openingsfeest Beeldenbos’:

Vrijdag 23 maart tussen 15.30u. en 18u.
IN CC ’T AAMBEELD & GEMEENTELIJK PARK SOLHOF.

KunstenaarsStoet - 15.20u. - CC ’t Aambeeld
Creatieve optocht van alle kunstenaars van G.O. De Blokkendoos naar CC ’t Aambeeld via Leon Gilliotlaan – Carillolei – della Faillelaan olv Harmonie ‘De Xaverianen’.

Opening Het "Beeldenbos" - 15.45u. – CC ’t Aambeeld
Film, foto’s en interviews over de ‘Making of’ o.l.v. Melvin (KetNet)
Inhuldigingsspeech ‘Beeldenbos’ door Burgemeester

Interactief dansoptreden van Melvin - 16.05u.-16.45u. – CC ’t Aambeeld
Let's Move! fun, muziek & dans voor iedereen

Rondleiding met gids in het ‘Beeldenbos’ - 17u.-18u. – Park Solhof
Tocht van CC 't Aambeeld naar Park Solhof
Feestelijke rondleiding met receptie & animatie

  •  vooraf inschrijven vereist: tot vrijdag 23/03 16.45u. - in CC 't Aambeeld

Openluchttentoonstelling ‘Beeldenbos’ – 23 maart t/m 29 april 2012

De Openluchttentoonstelling ‘Het Beeldenbos’ is na de opening nog t/m 29 april 2012 te bekijken in het gemeentelijke park ‘Solhof’ (ingang Solhofdreef/Lindenlei).

Tijdens vooraf te reserveren gidsrondgangen of op eigen houtje met een begeleidende brochure en interactieve opdrachten kan iedereen op verkenning gaan in dit Aartselaarse beeldenbos. 

RONDLEIDINGEN BEELDENBOS – RESERVATIE VERPLICHT
voor jong & oud!

Rondleidingen met gids in groep*:
vrijdag 23 maart : 17u.-18u.
zaterdag 24 maart : 15.30u.-16.30u.
zondag 25 maart: 14.30u.-15.30u.
(te reserveren tot 23/03 16.45u. in CC ‘t Aambeeld)

zaterdag 31maart : 15.30u.-16.30u.
zondag 1 april: 14.30u.-15.30u.
(te reserveren tot 30/03 12u in CC ‘t Aambeeld)
*enkel bij voldoende inschrijvingen

Interactieve gidsbrochure bij individueel bezoek:
verkrijgbaar in het Gemeentehuis, de Bib, Sporthal & Zwembad en bij de Cultuurdienst.

KinderKunstenproject het “Beeldenbos” is een organisatie van Cultuurdienst Aartselaar in samenwerking met Mooss vzw, CADE, de Blokkendoos, Gesubsidieerde Vrije Kleuterschool, Chiro Akkefietje, 92ste Scouts en Chiro Echo met de steun van de Vlaamse Overheid.
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio