Theater aan T Water luidt de zomer in met topacts van wereldfaam

Op vrijdag 22 juni start het zevende 'Theater aan T Water' festival aan de Kaai te Boom. De organisatoren slagen er telkens in om internationale topacts te strikken. Ook dit jaar oogt de affiche veelbelovend. Met hopelijk een mobiele wig van hoge druk in aantocht en 'fietsende' en 'wandelende' temperaturen die vlotjes de kaap van 20 graden nemen, zal deze editie ongetwijfeld opnieuw een topper worden.

In juni 2006 kwamen de 'Kaaimannen' aan land en organiseerden voor het eerst 'Theater aan T Water'.  Anders dan hun naam doet vermoeden bewijst dit geschubde collectief dat hun pootjes in de juiste richting staan als het op het organiseren van een festival aankomt. Met een affiche vol topacts die bovendien gratis te beleven zijn staat vrijdag 22 juni reeds lang aangekruist op de kalender van de Rupelstreekbewoners.

Wie nog energie over heeft kan zaterdag 23 juni deelnemen aan de 'Hondjesworp'. In samenwerking met het gemeentebestuur van Boom en de handelaarsvereniging 'De Boomgaard', wordt een traditie in ere hersteld. Tussen 14u. en 15u. worden er op de Heldenplaats 400 pluchen hondjes uitgeworpen. Elk hondje is een prijs waard die enkel zaterdag kan verzilverd worden. De hoofdprijs is een diamant ter waarde van 800 euro. 

Zaterdagavond wordt in openlucht op de Heldenplaats de alom geprezen film 'Hasta La Vista' vertoond. Bij slecht weer kan men terecht in de lounge tent op de Heldenplaats. De film start om 22u.

De festiviteiten worden op de Heldenplaats afgesloten met 'Tango aan T Water' en het live orkest 'Tango Arrabal'. De eerste danspasjes hebben rond 18u. plaats.

Programma

Vrijdag 22 juni vanaf 18u.

Kiki and Pascal (Australië)
Twee jaar geleden maakte Shirlee Sunflower Boom onveilig met de zoektocht naar een man en papa. Die heeft ze inmiddels gevonden, maar het loopt toch niet helemaal volgens plan. Nu goed, ruzie komt in de beste (circus) families wel eens voor, zeker als de ego’s van de artiesten botsen: Kiki en Pascal brengen schitterend straattheater met een letterlijk prikkelend slot.

Nakupelle: The trap (Engeland)
Joe Dieffenbacher is een straatartiest pur sang. Al jaren toert hij de wereld rond onder zijn pseudoniem Nakupelle. Hij staat garant voor ware slapstick en won met The Trap al heel wat internationale prijzen. Joe stond al drie jaar op ons verlanglijstje, in januari viel het verlossende ‘ja-woord'. Goed voor een act in de stijl van Buster Keaton en Charlie Chaplin.

Mattatoio Suspense: Out! (Italië)
Wanneer Matteo door zijn belladonna uit huis wordt gezet en zijn spullen het raam uitvliegen, wil hij maar één ding meer: zijn Italiaanse eer redden en kost wat kost terug binnen geraken. Zelfs via het raam als dat moet. En zelfs als dat raam zich op de derde verdieping bevindt. Comedia dell’arte op niveau dus.

In samenwerking met CC De Steiger speelt Mattatoio voor een openlucht-schouwburg met pluchen stoeltjes en al.

Toon Maas: Doble (Nederland)
Met de poppenspeler Toon Maas halen ze opnieuw een topper in huis want enkele dagen voordien is hij nog te gast op het Chinese Puppetry Mundial Festival.

Cie entre sonore (België)
Brooklyn, New York midden jaren negentig ... twee acrobaten en een muzikant van het Big Apple Circus worden letterlijk met al hun bezit op straat gezet. Peng Suspens (China), Sjorro El Torro (Spanje) & Le Arse (Frankrijk) zijn op hun kunsten aangewezen om te overleven.

Cie entre sonore is het nieuwe project van de vroegere Cheap Clowns.

Star Bugs (Zwitserland)
Deze drie knappe jongemannen zijn ware prijsbeesten. Zo zijn ze onder andere de viervoudige prijswinnaars van het circusfestival van Monte-Carlo en wonnen ze verder nog het acrobatisch circusfestival van Wuhan in China of dichter bij ons het Festival International du Rire van Rochefort. Ze werden ook al gevraagd om op te treden op de Olympische Winterspelen. Kortom: dit zijn echte toppers die hiphop, acrobatie en clownerie mengen en internationaal op hun hoogtepunt staan. Daags voor Boom spelen ze bijvoorbeeld in Frankfürt, de dag nadien in Zürich.

Let's Go Urban Antwerpen

Boomse trots en danscoördinatrice Sihame El Kaouakibi is de drijfveer achter Let's Go Urban waarvoor ze in 2011 werd verkozen tot 'Antwerpenaar van het jaar'.  Vlak voor het optreden van Star Bugs komen de hiphoppers een demootje geven van hun kunnen. 

Les studios de cirque: La roue de la mort (Frankrijk)
Veertien meter hoog, zonder vangnet, zonder beveiliging. Vier acrobaten balanceren op een reusachtig ronddraaiend rad. Puur gekkenwerk.

Het wereldbefaamde Les studios de cirque, die jarenlang in onder meer de beide Amerika’s toerden met deze en andere voorstellingen, brengen drie verschillende voorstellingen met elk een eigen thema (de oertijd, een Franse brasserie en de onheilspellende toekomst) waarin de race tegen de tijd centraal staat. Halsbrekende stunts worden afgewisseld met humor, choreografie en ’s nachts zelfs wat vuurwerk. Wie de eerste voorstelling ziet wil absoluut ook de tweede en de derde voorstelling zien, maar lijdt best niet aan plaatsvervangende hoogtevrees.

El escribano (Mexico)
Op het Plaza Domingo, hartje Mexico Stad, werkt de traditionele ‘escribano’. Hij zit op het plein, achter zijn oude typemachine. Als je niet kunt schrijven, tikt hij de brief die je hem dicteert. Hij helpt je met opstellen van officiële documenten. Net als deze Escribano Poesia. Als je bij hem aan tafel komt, zet hij jouw verhaal op papier. Maar niet letterlijk. Hij maakt er poëzie van.

Live muziek 

Net zoals vorig jaar zal er ook live muziek zijn. Het Mexicaanse Los Morenos komt in volle bezetting en Piano Paul of de Boogie Woogie Man mag voor de tweede keer op rij langs komen. Last but not least neemt ook de trots van eigen bodem deel aan het festival. Niemand minder dan de enige echte 'Sint-Jansvrinde' zullen met hun valse noten menig trommelvlies komen teisteren.

Cultuurmarkt en Wereld-circus

In het nieuwe Wereldcircus-dorp word je verwelkomd door een wel heel erg bekende circusdirecteur en kun je nadien flaneren langs allerhande kraampjes en tegelijk nog wat acts ontdekken ook. Zo zet Teatro Metamorfoso zijn circustent open voor een hallucinante vertoning waarbij een behaarde vrouw verwisseld wordt in een bloedmooie gorilla, of was het andersom?

Om nog maar te zwijgen van Monsieur Lumineux. Hij lijkt wel uit de jaren '30 te komen en met zijn fiets uit hetzelfde tijdperk beweegt hij zich erg verbaasd voort. Verder is er nog acrogym en houden we hier het derde catchkampioenschap van de Rupelstreek.

Op de valreep werd ook nog Ropetastic vastgelegd. Deze Vlaamse kampioen straatgoochelen bereidt zich voor op het wereldkampioenschap muurklimmen, maar weet niet meer hoe de eindjes aan elkaar te knopen.

Ook de Spaanse straatartiest 'M + M Company' straatartiest krijgt een plek in het Wereld-circusdorp waar hij zijn nieuwste productie Che! Kes-ke Çe?   

Les Speeders Family.

In extremis werd ook de 'Les Speeders Family' aan het programma toegevoegd.
Het is de eerste en beste groep acrobaten die professioneel aan Parkour doen: een nieuwe discipline waarbij de acrobaten alle straatmeubilair, daken, trappen en dergelijke aanwenden om halsbrekende toeren uit te halen. Zij haalden de voorbije twee weken alle media en speelden voor het eerst op straat tijdens Leuven in Scène. En dus nu ook in Boom waar ze bij hun plaatsbezoek vorige week de kaai als een uitdaging van formaat beschouwen.

Les Speeders zal trouwens ook te zien zijn op woensdag 20 juni in Villa Vanthilt  te Turnhout.

Walking acts

Pas ook op dat je je die avond niet laat bekeuren door de Flikken van dienst en dat je de Hond aan de leiband houdt. Bomenaars zijn nu eenmaal Honnefretters. En vermits Theater aan Twater gratis is en niemand kan geweigerd worden, vrezen ze dat ook de dorpsgekken Jef en Jules je hun eetwaren proberen te slijten.

Aan de Boom B(l)oeit-stand verkopen 'Tulpenmeisjes' zichzelf en de mooiste snijbloemen.

Vuur aan Twater

Geen Theater aan Twater zonder vuur. Ron Jaluai  zal ook dit jaar weer voor de sfeervolle vurige decoratie zorgen en beloofde alvast een vlammend slot.

Stand-up comedy

Na Philippe Geubels, Freddy De Vadder, Bart Cannaerts en Nigel Williams wordt ook dit jaar gekozen met 'late night comedy' voor een vrolijke afsluiter met Dufraing & De Wit. De aanvang is rond middernacht voorzien. 
 

Theater aan T Water heeft plaats aan de Kaai en Heldenplaats te Boom.

Verdere info vind je op de website van de Kaaimannen. 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio