Reuzenrad domineert skyline

Klik op de foto om verder te gaan Foto: Kevin Verheyden

RUMST/BOOM - Wie langs het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre komt kan er niet naast kijken. Een reuzenrad van om en bij de 60 meter torent hoog boven het domein uit. Het transportabele rad dat voluit de naam 'Mega Wheel Millenium Star 2000' draagt is één van de grootste ter wereld. Een ritje op het rad is voorbehouden aan het publiek van Tomorrowland. 'Kermiskenner' Kevin Verheyden (28) uit Reet volgde de opbouw nauwgezet.

Kevin Verheyden is al jaren gepassioneerd door al wat met kermis te maken. Zijn passie deelt hij via fotoalbums op Facebook. Hij is ook voorzitter van het organisatiecomité 'Bosstraat Kermis'. De kermis die jaarlijks doorgaat in de Boomse wijk Bosstraat is ondertussen uitgegroeid tot een evenement waar vele Bomenaars jaarlijks naar uitkijken. Wanneer Kevin niet op de echte kermis vertoeft werkt hij thuis aan zijn eigen miniatuurkermis. Met de indrukwekkende modelbouwverzameling is het voor Kevin alle dagen kermis. Tijdens de opbouw van het reuzenrad was hij dan ook nooit ver uit de buurt te vinden met zijn fototoestel waarmee hij elke fase van de constructie vastlegde.

'Het reuzenrad draagt de naam Mega Wheel Millenium Star 2000 en is van de firma Bruch. Het grondvlak is 26 meter breed en 21 meter diep. In totaal drukt het reuzenrad een dikke 400 ton. De Mega Wheel Millenium Star is één van de grootste ter wereld. Het heeft een diameter van 56,70 meter. In totaal heeft het rad 40 gondels hangen. Opmerkelijk aan dit type reuzenrad is dat de gondels niet in, maar buiten het eigenlijke wiel hangen. Het transport gebeurt per spoor, waarvoor er maar liefst 23 wagons nodig zijn', weet Kevin.

'Als kermisfan is het natuurlijk geweldig om zo'n mastodont te mogen aanschouwen. Ook de opbouw van de Mega Wheel Millenium Star 2000 was super om mee te maken. Gigantisch hoe al die containers geplaatst worden op het grondvlak en waaruit een gigantisch reuzenrad ontstaat dat de skyline domineert', besluit Kevin enthousiast.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio