Werkgroep Hertogdom Brabant’ presenteert opmerkelijk boek over Eerste Wereldoorlog.

Intekenperiode boek 'Met ons gaat alles goed. – De Groote Oorlog’ in het klein' wegens succes verlengd

Aartselaar - De auteurs, waaronder René Beyst van de heemkundige kring van Aartselaar, hadden nooit gedacht dat er zoveel belangstelling voor het boek zou zijn. Op geen tijd hadden ze meer dan 300 inschrijvingen binnen.

'Niettegenstaande we volop in de vakantieperiode zitten, zijn er – amper vier weken later – al meer dan 300 boeken besteld. En elke dag komen er bestellingen bij. De originele folders geven aan dat vooraf intekenen aan gereduceerde prijs kan tot en met 31 augustus. Op vraag van vele heemkringen, die eind augustus of begin september nog een tijdschrift of nieuwsbrief naar hun leden toe uitgeven, hebben we het vooraf intekenen aan gereduceerde prijs voor leden via deze heemkringen verlengd tot 15 september. Deze eerste verkoopcijfers tonen aan dat het boek erg in trek is en dat we een succesvolle uitgave mogen verwachten', vertelt René Beyst van de Geschiedkundige kring van Aartselaar. 

Meer dan anderhalf jaar geleden startten drie provinciale heemkundekoepels (Heemkunde Vlaams-Brabant, Brabants Heem en Heemkunde Gouw Antwerpen) een nieuw grensoverschrijdend samenwerkingsverband op, dat de naam meekreeg van ‘Werkgroep Hertogdom Brabant’. Hun eerste project omvat de gezamenlijke uitgave van een boek met korte verhalen van meer dan 80 auteurs over het dagelijks leven in de Eerste Wereldoorlog dat 'Met ons gaat alles goed. – ‘De Groote Oorlog’ in het klein' werd getiteld.

Waargebeurde verhalen

Het boek bevat een compilatie van waargebeurde, persoonlijke verhalen, 89 in totaal, vaak plaatselijk of uit familieverband bekend, gebundeld in een bijzondere publicatie, waarin vele heemkundekringen aan beide zijden van de Belgisch-Nederlandse grens hun mooiste en boeiendste verhalen hebben te boek gesteld. Het boek dat ongeveer 400 blz. telt bevat talloze afbeeldingen in zwart-wit, sepia of kleur. Het handelt niet over de oorlog aan het IJzerfront, maar tekent het lot van gewone mensen in oorlogstijd aan beide zijden van de grens, gescheiden door de lugubere ‘dodendraad’. 

Presentatie op zaterdag 9 november te Hoogstraten

De opmaak van het boek is zo goed als beëindigd en de druk volgt in september/oktober. De officiële presentatie vindt plaats op zaterdag 9 november tussen 15.00 en 17.00 uur in Hoogstraten als een onderdeel van de ‘Dag van de Brabantse Volkscultuur’.

Men kan intekenen aan de gereduceerde prijs van 19,50 euro per boek, indien men het boek zelf komt ophalen tijdens de presentatie, of aan 23,50 euro inclusief verzendkosten. Na 15 september is het boek enkel nog verkrijgbaar aan de prijs van 25 euro (verzendkosten niet inbegrepen).

Praktisch

Het boek kan besteld worden bij René Beyst, rene.beyst@scarlet.be of via het nummer 03/ 887 71 06.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio