Boter bij de Vis:

Expo over landbouw en voeding tijdens WO I in Huysmanhoeve

Expo over landbouw en voeding tijdens WO I in Huysmanhoeve

Sarah Luyten en Brecht Demasure (rechts) van het Centrum Agrarische Geschiedenis en Sebasiaan De Coninck van COMEET op de opening van de tentoonstelling. Foto: © Michel Wijne

Eeklo - De tentoonstelling Boter bij de Vis vertelt het verhaal van de problematische voedselsituatie tijdens de Groote Oorlog.

Wat schaft de pot? Deze prangende vraag laat de bevolking tijdens WO I niet los. Al bij het begin van de Eerste Wereldoorlog is er een tekort aan voedsel. Het schaarse voedsel is te duur en op krediet kopen is niet meer mogelijk. Voedselproducenten en handelaars willen ‘boter bij de vis’. Bijna het hele gezinsbudget wordt gespendeerd aan voedsel. Landbouwers kampen met een tekort aan grondstoffen en de Duitse bezetter eist op grote schaal vee en paarden op. Zelfs de internationale voedselbedeling kan de honger niet stillen.

Drie locaties

De problematische voedselsituatie en de creativiteit van de bevolking staan centraal in de expo ‘Boter Bij de Vis’, die op drie verschillende locaties te bezichtigen zal zijn: van 4 april tot en met 10 mei in de Huysmanhoeve, Bus 1, Eeklo, van 16 mei tot 13 juni in Gemeenschapscentrum Cultuurhuis Safarken, Dr. J. Persynplein 6, Wachtebeke en van 20 juni tot 15 augustus in de bibliotheek van Aalter, Boomgaardstraat 10. Op www.eerstewereldoorlogmeetjesland.be vind je meer info over WO I in onze contreien.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio