Gymnaste Lani Spiessens (11) vijfde op WK voor jongeren in Tokio

Gymnaste Lani Spiessens (11) vijfde op WK voor jongeren in Tokio

Lani met haar familie vlak na haar schitterende prestatie op het WK Tumbling voor jongeren in Tokio. Foto: © Davy Spiessens

Eeklo / Maldegem - De elfjarige Lani Spiessens van Gymclub Altis Eeklo nam in Tokio deel aan het wereldkampioenschap tumbling. Ze behaalde een knappe vijfde plaats.

De Maldegemse turnster mocht de kleuren van ons land mee verdedigen op de WAGC, het WK tumbling voor jongeren in het Japanse Tokio. WAGC staat voor World Age Group Competition en is het wereldkampioenschap tumbling voor jongeren tussen 11 en 18 jaar. Lani behaalde in de voorrondes de derde plaats en kon zich zo plaatsen voor de finale. Ze zette in de finale een heel knappe reeks neer met full-in, back-out op het einde (dubbele salto met volledige schroef). Dit leverde haar 30.100 punten op, goed voor een heel mooie vijfde plaats.

Spectaculaire oefeningen

“Tumbling is een aaneenschakeling van spectaculaire turnoefeningen”, legt Lani uit. “Op de 25 meter lange verende baan wisselen salto’s, fliks en schroeven elkaar af. Ik ben zelf in 2012 met kleuterturnen begonnen, ondertussen al 7 jaar geleden. Ik kon al heel wat Vlaamse en een Belgische titel verzamelen en ben trots dat ik nu ook mocht deelnemen aan de wereldkampioenschappen. Met de steun van trainers Bavo Toremans, Jente Bontinck en Rani De Geest hebben we hard getraind om hier te geraken”, klinkt het.

Mooi resultaat

Voor Lani was dit de eerste keer dat ze kon deelnemen aan het WK voor jongeren. Ze is dan ook fier dat ze al meteen geselecteerd werd. “Alles samen sprokkelde ik 30.100 punten bij elkaar, goed voor een vijfde plaats. Een heel mooi prestatie, maar net te weinig voor een medaille. Uiteraard ben ik ongelooflijk blij met dit resultaat. Mijn droom is werkelijkheid geworden!”, besluit Lani enthousiast.

 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio