Maïté De Wilde van Gymclub Altis Eeklo heeft selectie beet voor EK tumbling in Göteborg

Eeklo - Van 7 tot 10 mei zou in het Zweedse Göteborg het EK tumbling plaatsgevonden hebben. De Eeklose Maïté De Wilde wist zich te plaatsen voor de prestigieuze wedstrijd, die wegens de coronacrisis uitgesteld werd naar het najaar.

Op basis van een heel strenge selectienorm, opgelegd door de Gymnastiekfederatie, konden slechts twee Belgische gymnasten zich plaatsen. Maïté De Wilde van Gymclub Altis Eeklo is een van hen. “Met een prachtige stabiele platte reeks wist Maïté een rechtstreeks ticket te bemachtigen richting EK tumbling in Zweden”, zegt de voorzitter van Gymclub Altis Eeklo, Joost De Wilde. “Ze eindigde met een dubbelstrek salto en een mooi uitgevoerde schroefreeks met een spectaculaire full in hoek eindsalto. De trainers van Maïté, Bavo Toremans en Jente Bontinck, zijn terecht heel trots op de prestaties van hun gymnast.”

Wereldtop

Maïté is niet aan haar proefstuk toe. In 2017 (Sofia, Bulgarije) en 2018 (Sint-Petersburg, Rusland) nam ze al deel aan het wereldkampioenschap tumbling voor jongeren (WAGC). Ze eindigde toen bij de beste vijftien van de wereld.

Meer info op www.gymclubaltiseeklo.be.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio