“Maldegem verliest cultureel voorvechter”

Gaby Bruyninckx overleden

Gaby Bruyninckx overleden

Gaby Bruyninckx werd op 18 juli 1945 geboren in Sleidinge en overleed plots in Adegem op 14 mei 2020. Foto: © Michel Wijne

Maldegem - Op 14 mei overleed Gaby Bruyninckx. Ze werd 74 jaar. Gaby was een graag geziene, enthousiaste vrouw, die heel bekend was in het verenigingsleven. Haar plotse overlijden komt dan ook hard aan bij cultureel Maldegem.

Gaby bouwde een mooie carrière uit als lerares bij de Zusters Maricolen en was een culturele duizendpoot. In haar geliefde Adegem was ze als secretaris meer dan veertig jaar de drijvende kracht achter KVLV Adegem. “Tussen 1989 en 2001 organiseerde ze op het vlak van theater en muziek topevenementen”, zegt Piet Blomme, een cultureel medestrijder van Gaby. “Zo zette ze als voorzitter de cultuurraad stevig op de kaart.”

Den Hoogen Pad

Met de volle steun van cultureel Maldegem lag Gaby mee aan de grondslag van cultuurcentrum Den Hoogen Pad, dat in 1996 de deuren opende. “Sindsdien bleef ze actief in het programmatiecomité van het cultureel centrum. Hoogtepunt tijdens haar voorzitterschap was ongetwijfeld de realisatie van 'Poëzie in beeld' (1998), een kunstproject dat tot op vandaag in het Maldegemse Sint-Annapark te beleven valt”, aldus Piet Blomme.

Culinair talent

Ook op culinair vlak liet Gaby van zich spreken. In het kader van Comeet (Cultuuroverleg Meetjesland) was zij een van de gedreven leden van het Culinair Genootschap. “Ze wist haar specialiteit 'Jan in de zak' met zoveel overredingskracht aan de man/vrouw te brengen dat haar recept opgenomen werd in de vijfde uitgave van 'Erfgoed Leeft' (2008), een erfgoedpublicatie van Comeet en in 'Koken in bezet gebied' (2015), een boekje vol oorlogsrecepten”, besluit Piet Blomme.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio