Alexander Stanescu van College ten Doorn scoort goud op Junior Wiskunde Olympiade

Alexander Stanescu van College ten Doorn scoort goud op Junior Wiskunde Olympiade

Alexander Stanescu is echt gebeten door wiskunde en bijzonder straf in het oplossen van olympiadevragen. Foto: © College ten Doorn

Eeklo - Alexander Stanescu uit het vierde middelbaar van College ten Doorn in Eeklo behaalde samen met een leerling uit Zwijnaarde gedeeld goud op de negentiende Junior Wiskunde Olympiade. Meer dan vierhonderd scholen en twaalfduizend studenten van de tweede graad secundair namen deel.

Voor begeleidend leerkracht Geert Heyman, die volgend jaar zijn laatste jaar start als leerkracht wiskunde, was dit alweer een opsteker. “Jammer dat door de coronacrisis de proclamatie online verliep en we dus ook de lezing van topwetenschapper professor Niel Hens niet live konden meemaken”, zegt Geert Heyman, die vol lof is over zijn pupil. “Deze jongen is echt gebeten door wiskunde en bijzonder straf in het oplossen van olympiadevragen."

Het is niet de eerste keer dat een student van College ten Doorn het goed doet op een olympiade. "De voorbije jaren bereikten veel leerlingen van onze school de finales van diverse olympiades, maar goud is toch wel heel bijzonder", klinkt het.

Nog maar anderhalf jaar in België

“Alexander Stanescu is van Roemeense origine en woont nog maar anderhalf jaar in België. Na een jaar OKAN (Onthaalklas voor Anderstalige Nieuwkomers) in Gent, startte hij pas in september op onze school. Hij bewijst dat ook anderstalige nieuwkomers al meteen hoge toppen kunnen scheren.”

“Door Corona zit ik nu thuis, maar heb ik veel meer tijd om te studeren”, laat Alexander weten.

 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio