Scouts vliegen erin

Foto: © Michel Wijne

Eeklo - Aan de lokalen van deze jeugdbeweging kon je zaterdagnamiddag over de koppen lopen. Scouts en Gidsen Baden - Powell Eeklo maakt zich weer op voor een spectaculair jaar.

'Vandaag gaan er heel wat van onze leden over naar een nieuwe groep', steekt leider Jeffrey Parker van wal. 'Wie in het derde jaar Wouters zit, moet naar de Jongverkenners of Jonggivers en de leden van het derde jaar Jongverkenners gaan vandaag over naar de Givers.'

Spectaculaire sjorconstructies

'Een hele week lang werkten we aan een speciaal overgangsparcours', aldus Jeffrey Parker. 'Er bleven zelfs een stuk of 20 leden slapen in onze lokalen in de Sportlaan om zo goed te kunnen doorwerken.' Hoogtevrees mocht je zaterdagnamiddag in elk geval niet hebben. Tussen gesjorde torens werd er met katrolsystemen gemanoeuvreerd. Uiteindelijk kwamen de deelnemers dan met een opblaasbaar bootje via een immens gesjorde roetsjbaan in een - speciaal voor deze gelegenheid gegraven - vijver terecht. Walibi in het klein dus. Ook heel wat ouders en grootouders kwamen een kijkje nemen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio