Veel te beleven op Huysmanhoeve

Veel te beleven op Huysmanhoeve

Eind vorig jaar ondertekenden de vertegenwoordigers van de provincie Oost-Vlaanderen, Eeklo en het Plattelandscentrum een samenwerkingsovereenkomst. Foto: © Michel Wijne

Eeklo - Deze zomer staat er heel wat op het programma op de Huysmanhoeve. Het Provinciaal Streekcentrum is de ideale startplaats voor de ontdekking van het Meetjesland.

Je kunt er kennis maken met de verschillende aspecten van deze boeiende streek: natuur, cultuur, geschiedenis, landschap en recreatie. In het woonhuis ontdek je de geschiedenis van het Meetjesland. Het geheel wordt aangevuld met thematische wisseltentoonstellingen. Je kunt onder meer een kijkje gaan nemen in de moes- en kruidentuin, of in het gerestaureerde bakhuisje waar regelmatig brood wordt gebakken . De data staan op de site van de Huysmanhoeve. Daarnaast kan je in de cafetaria en in het winkelpunt terecht voor een mooi aanbod aan diverse streekproducten. Op donderdag 28 juni staat de laatste lentefilm van dit seizoen ingepland: ‘Kan door huid heen’. Dit psychologisch drama met lichte tonen is het speelfilmdebuut van Esther Rots, met Rifka Lodeizen en Wim Opbrouck. Het aantal plaatsen is beperkt, daarom is inschrijven verplicht via huysmanhoeve@plattelandscentrum.be. De film wordt getoond in de cafetaria van de Huysmanhoeve om 19.30 uur, de toegangsprijs bedraagt vijf euro, inclusief een drankje naar keuze na de film. Op zaterdag 21 juli vindt een retrokoers plaats aan en rond de Huysmanhoeve (Bus 1, Eeklo): een kermiskoers zoals in vroegere tijden met authentieke fietsen van vóór 1980, oude koerstruitjes, aangepaste volgwagen en reclamekaravaan. Op de site van het Plattelandscentrum vind je meer informatie.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio