Bram Christiaens schittert op Provinciaal Jeugdkampioenschap Badminton

Bram Christiaens schittert op Provinciaal Jeugdkampioenschap Badminton

Bram Christiaens wint Provinciaal Kampioenschap Badminton jongens enkel -11. Foto: © Badmintonclub Eikenlo

Eeklo - Jeugdbadmintonner Bram Christiaens veroverde goud, zilver en brons op het Provinciaal Jeugdkampioenschap Badminton in Buggenhout.

Bram Christiaens van Badmintonclub Eikenlo had zich opgegeven voor maar liefst drie disciplines op het Provinciaal Jeugdkampioenschap in Buggenhout. Hij speelde er jongens enkel, jongens dubbel en gemengd dubbel bij de leeftijdscategorie -11. In het jongens enkel wist hij te overklassen in zijn poule door alle vier wedstrijden overtuigend te winnen. In de halve finale kwam hij tegenover dubbelpartner Matteo Christiaens (Lokerse BC) te staan, maar ook hier kon hij de bovenhand nemen.

Spannende finale

De finale, tegen Stijn Van Herreweghe (Pluimplukkers) werd er een om duimen en vingers bij af te likken. Het werd een ware uitputtingsslag die uiteindelijk in drie sets werd gewonnen door Bram. Zo werd de titel (en de eerste medaille) een feit. In het jongens dubbel -11 was er slechts een poule en moesten Bram en Matteo drie wedstrijden afwerken. Twee werden vlot gewonnen, de derde nipt verloren in drie sets. Op deze manier veroverden ze wel een tweede plaats en had Bram zijn tweede medaille op zak. Ook in het gemengd dubbel was er slechts 1 poule. Aan de zijde van Phoebe De Pessemier, kreeg Bram opnieuw drie wedstrijden voorgeschoteld. Dat iedereen aan elkaar gewaagd was, was duidelijk te zien aan de eindresultaten. Alle wedstrijden werden beslist in drie sets! Bram en Phoebe wonnen 1 wedstrijd (8-21 / 21-14 / 21-17) en verloren nipt de twee andere (21-11 / 25-27 / 19-21 en 21-17 / 18-21 / 19-21). Zo moesten zij zich na een helse strijd tevreden stellen met een derde plaats.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio