Julius Gaudissabois blaast honderd kaarsjes uit!

Julius Gaudissabois blaast honderd kaarsjes uit!

Julius Gaudissabois genoot met volle teugen van zijn honderdste verjaardag. Foto: © Michel Wijne

Eeklo - Vorige week vrijdag was het groot feest in rust- en verzorgingstehuis Sint-Elisabeth in de Tieltsesteenweg. Bewoner Julius Gaudissabois vierde er immers zijn honderdste verjaardag.

Julius Gaudissabois zag het levenslicht in Bellem op 2 december 1912. Hij was gehuwd met Rachel Engels. Zij overleed in Damme op 11 februari 1994. Julius heeft altijd in Eeklo gewoond: eerst in de Slachthuisstraat en daarna in de Pieter De Coninckstraat. Sinds 8 maart 2008 woont hij in het rust- en verzorgingstehuis Sint-Elisabeth. Hij geniet er nog steeds comfortabel van zijn oude dag en kan eigenlijk wel een beetje liegen over zijn leeftijd. De kranige Julius ziet er nog maar 85 uit, terwijl hij wel een eeuwling is. Uit het goede hout gesneden dus!

Erehaag

Toen Julius vorige week vrijdag met zijn rolstoel de cafetaria, waar de feestelijkheden plaatsvonden, werd binnengereden, hadden de andere bewoners een erehaag gevormd. Iedereen applaudisseerde en Julius Gaudissabois genoot met volle teugen van het feest voor zijn honderdste verjaardag. Julius heeft één zoon, Carlos, hij woont met zijn echtgenote Christiane De Neve in de Westlaan. Er zijn twee kleinkinderen: Bart, die in Maldegem woont, en Hilde, die in Deinze woont. Er zijn ook al twee achterkleinkinderen: Liam en Lars. Carlos werkte als wever/meestergast bij L’Ile Adam. In zijn jonge jaren ging hij graag eens vissen en krulbollen.
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio