Nieuwkomers verkennen kasteel en park Veltwijck

Mieke Crikemans (met gebroken neus) en Nick Franssens kozen voor Ekeren omdat het centraal gelegen is. Foto: Foto W&F

Ekeren - Om de nieuwe inwoners vertrouwd te maken met het reilen en zeilen in het district, werden de nieuwkomers vrijdagavond in kasteel Veltwijck ontvangen. Na de voorstelling door districtsvoorzitter Koen Palinckx (N-VA), werd een kort bezoek gebracht aan het park.

Het district verwelkomde 604 nieuwkomers, wat het aantal inwoners brengt op 22.874. “Dit is een aangroei van 110 nieuwe Ekerenaren. Er zijn er ook vertrokken. Die hebben niet goed nagedacht”, zei Palinckx. Twintig procent van de bevolking is jonger dan 18 jaar, 18,8 procent is ouder dan 65. De gemiddelde leeftijd is 41 jaar. Tien inwoners zijn honderd of ouder. “Uit een grootschalige enquête blijkt dat Ekerenaren graag in hun gemeente wonen”, zei Palinckx.

Mieke Crikemans (25) verhuisde van Brasschaat naar Ekeren. “Ekeren is centraal gelegen en de appartementen zijn er nog betaalbaar”, zegt ze. Nick Franssens (25) komt uit Kapellen en vond een woonst in Sin-Mariaburg. Ekeren is dichter bij mijn werk en het is hier gezellig.

De nieuwkomers konden kennismaken met de stedelijke diensten en het verenigingsleven.  Bij hun aankomst kregen ze een tas met daarin onder meer een biertje (Bierpruver), pralines naar aanleiding van 450 jaar Veltwijck, een paraplu en een bonnenboekje van Ekeren Bruist. 

http://www.ekeren.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio