Fietsen langs moderne architectuur in Ekeren-Donk

Districtsburgemeester Koen Palinckx (links) en districtsschepen Sabine Coene met enkele medewerkers,architect Jo Van Bouwel en zijn broer, Ludo. Foto: W&F

Ekeren - “Al van bij de start van de legislatuur nam het districtscollege het voornemen Ekeren toeristisch te promoten”, zegt districtsschepen Sabine Coene (N-VA). De uitgave van de brochure ‘Modern architectuur in Ekeren-Donk’ is de eerste van een reeks fiets- en wandelbrochures die het district in de kijker moet plaatsen.

Zoals overal in Vlaanderen is bijna in elke straat in Ekeren interessante architectuur te vinden. “We rijden er dagelijks voorbije en merken het niet eens op”, zegt districtsburgemeester Koen Palinckx (N-VA) bevoegd voor cultuur. Wie er wel oog voor heeft is architect Jo Van Bouwel uit Mariaburg. Hij kreeg de opdracht van het district een fietsroute langs interessante modernistische woningen uit te dokteren. “In onze brochure maken we een selectie van huizen gebouwd tussen 1960 en 1997 in de wijk Ekeren-Donk.” Achttien eigenaars toonden zich bereid aan het project mee te werken.

 “In de zomer plannen we een fietstocht door de wijk onder leiding van een gids”, weet Coene. De rijk geïllustreerde brochure is gratis verkrijgbaar in het cultuurcentrum 252cc, Villa Geniets, Veltwijcklaan 31 en in JC ‘ Velt, Veltwijcklaan 19. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio