Deugd en Moed verhuist volgend jaar naar nieuwe turnhal

De nieuwe turnhal in het Hagelkruispark krijgt stilaan vorm. Foto: W&F

Ekeren - Na het succes van het turngala 'Duizend-en-één magische sprongen’ kan de Dans- en Turnkring Deugd en Moed zich de volgende maanden concentreren op de bouw van een turnhal in het Hagelkruispark. “Al meer dan 10 jaar is er met veel motivatie gewerkt aan dit project”, zegt de voorzitter Eddy Aelbrecht.

Op 8 juli 2010 gaf de toenmalige districtsburgemeester en zijn college positief advies voor de inplanting van een gymzaal in het Hagelkruispark. Een week later keurde het Antwerps college de visienota goed en kwam het project in een stroomversnelling. Op 24 september 2016 werd officieel de eerste steen gelegd. “We hopen in april van volgend jaar te verhuizen. De officiële opening is voor september 2018”, weet Eddy Aelbrecht.

In de nieuwbouw krijgt de turnkring een eigen hal en kleedkamers. Ook atletiekclub AC Break en voetbalclub FC Vaso nemen deel aan het project. De stad is bouwheer is samenwerking met de provincie. Het district betaalt de buitenaanleg en Deugd en Moed investeert in de binneninrichting en de toestellen. De bestaande clublokalen en kleedkamers van Break en Vaso worden afgebroken. Hierdoor kan een wandelpad worden aangelegd doorheen het park zodat er een betere verbinding is met het zwembad.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio