Van kasteeldomein Grisar tot woonwijk De Sterre

Van kasteeldomein Grisar tot woonwijk De Sterre

Over de boeiende geschiedenis van de Sterre met villa Magnolia, manege The Horsewhip (Van Paesschen), Kliniek Medister, de Kaartse Beek, vertellen de begeleiders meer tijdens deze herfstwandeling. Foto: rr

Ekeren / Kapellen - In het kader van de cyclus ‘Op wandel met Antoon Van den Weyngaert’ wordt op zondag 15 oktober een bezoek gebracht aan ‘De Sterre’. Vertrek om 14u aan het Wijkcentrum, Van de Weyngaertplein 38. Deelname: 5 euro, drankje en hapje inbegrepen na de wandeling in het Wijkcentrum. De wandeling duurt 1,5 à 2 uur.

Tijdens de vorige vijf wandeling maakten de gidsen duidelijk hoe Sint-Mariaburg, gehucht op grondgebied van de gemeenten Ekeren en Brasschaat, van west naar oost en van zuid naar noord uitdeinde. Vanaf 1956 had Plancke de 'Hoogboomsche Beemden' verkaveld. De firma bood prachtige en voordelige villagronden aan op het grondgebied waar voordien het kasteel De Sterre, ook Sterrehof genoemd, van de familie Grisar stond en waar in de 18e-19e eeuw de Zijdefabriek veel volk tewerk stelde. Dit nieuwe stuk Mariaburg, over de Kaartse Beek, behoorde tot Ekeren, en was in 1904 door Van den Weyngaert aan de familie Grisar-Delvaux verkocht. Met de fusie van Groot-Antwerpen kwam dit gedeelte van Ekeren samen met Zilverenhoek en Hoogboom in 1983 bij de gemeente Kapellen. Inschrijven is niet verplicht.

wijkcentrum@mariaburg.be

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio