Inschrijven voor tweede en derde luik van Orgelfestival

Ben Van Nespen aan het orgel in de Stedelijke Muziekacademie. Foto: W&F

Ekeren - Het tweede luik van het Orgelfestival in Ekeren heeft zaterdag 14 oktober plaats in de Sint-Lambertuskerk. Bezoekers krijgen de gelegenheid het Forceville-orgel van dichtbij te bekijken. U krijgt ook informatie over dit eeuwenoude instrument. Orgeliste Masako Honda bespeelt het orgel. Deelname is gratis maar wel inschrijven via mail of gsm.

Het Orgelfestival dat uit drie delen bestaat startte vorig weekend met een orgelfietstocht. Achtereenvolgens werden de orgels in de Stedelijke Maziekacademie, in de Sint-Theresiakerk en in de Sint-Lambertuskerk bezocht. Het orgel uit 1983 in de academie is van Patrick Collon. Bert De Vylder tekende voor het orgel uit 1981 in de Sint-Theresiakerk. De Vylder is zaakvoerder van het orgelbouwer Pels D’Hondt in Herstel. In dit atelier wordt het 17de eeuwse Bremserorgel uit de Sint-Laurentiuskerk van Schoonbroek gerestaureerd.

Zaterdag 21 oktober om 20 u sluit het 17de orgelfestival af in de Sint-Lambertuskerk met een klavecimbelconcert door Ben Van Nespen en een orgelconcert door Masako Honda.

Ben Van Nespen, uit Ekeren afkomstig, is organist en klavecinist. Masako Honda werd geboren in Japan, waar zij afstudeerde als licentiate in de West-Europese geschiedenis. Momenteel is zij verbonden aan de St. Laurentiuskerk (Antwerpen), St. Lambertuskerk (Ekeren) en de Dominicanenkerk (Brussel).

De toegang bedraagt 10 euro. Kaarten kan u vooraf reserveren. 

0475.39.38.85

orgelekeren@gmail.com

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio